NB II

Sólyom kirepült a kaposvári fészekből

Rangadó
Rangadó

2015. 02. 09. 18:40

Az NB II-es Rákóczi FC tulajdonosa közleményben jelentette be, hogy a jövőben csak támogató lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sólyom Sándor kaposvári szerepvállalása meglehetősen viharosra sikeredett, hiszen decemberben átvállalta a felnőtt csapatot működtető gazdasági társaság negyedmilliárdos nagyságrendű tartozását, de ezt a mai napig sem tudta törleszteni. Az alkalmazottak türelme fogytán, a játékosok a HLSZ-hez fordultak segítségért, és közben edzőváltás is történt: Márton Gábort menesztették, a helyét Tamási Zoltán foglalta el.

A tulajdonos internetes szavazást indított, hogy a szurkolók dönthessenek a sorsáról, de a rossz nyelvek szerint ez csak alibi volt, hogy a közakarat előtt meghajolva angolosan távozhasson. A naiv drukkerek keresztülhúzták a számításait, mert többen voksoltak a maradására, de Sólyomnak csupán néha nap kellett a nagy hátraarcig, hiszen hétfőn az alábbi közleményt jelentette meg a klub honlapján:

„Először is ezúton is szeretném megköszönni önöknek, hogy a Kaposvári Rákóczi honlapján meghirdetett szavazáson támogattak engem, mint a klub új tulajdonosát.

Az elmúlt hetekben a Puebla Tanácsadó Kft. munkatársai, különösen Papp Anita igen sokat dolgozott azért, hogy rendezni tudjuk a kaposvári labdarúgás hátterét, elkezdjük felszámolni a jelentős mértékű adósságot, s megegyezzünk a cég hitelezőivel. Megkezdtük az adósságok rendezését és olyan megállapodásokat kötöttünk, amelyek biztosítják a Rákóczi stabil jövőjét.

Természetesen nem mehetek el szó nélkül azon támadások mellett sem, amelyek engem, és személyemen keresztül a klubot is érték. A kaposvári szerepvállalásommal az volt a célom, hogy segítsem a klubot, ugyanakkor azt látnom kell, hogy miattam többen, sokszor igaztalanul, támadták a klubot. Emiatt úgy döntöttem, hogy a Puebla Tanácsadó Kft. tulajdonrészéről a mai napon lemondok.

Sok sikert kívánok a Rákóczi FC-nek, és bízom benne, hogy hamarosan ismét az őt megillető helyén szerepel majd, vagyis ismét NB I-es csapat lesz. Ebben a törekvéseiben a jövőben tulajdonosként nem, de támogatóként segítem majd.”

Sólyom Sándor

Puebla Tanácsadó Kft.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Belgian goalkeeper Thibaut Courtois poses during his presentation as new player of Real Madrid football team, at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on August 9, 2018.
Belgian international goalkeeper Thibaut Courtois will play the next six seasons at Real Madrid after confirming his transfer from Chelsea, while the white team has given the Croatian player Mateo Kovacic for a season to the English club. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.