NB II

Sólyom kirepült a kaposvári fészekből

Az NB II-es Rákóczi FC tulajdonosa közleményben jelentette be, hogy a jövőben csak támogató lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sólyom Sándor kaposvári szerepvállalása meglehetősen viharosra sikeredett, hiszen decemberben átvállalta a felnőtt csapatot működtető gazdasági társaság negyedmilliárdos nagyságrendű tartozását, de ezt a mai napig sem tudta törleszteni. Az alkalmazottak türelme fogytán, a játékosok a HLSZ-hez fordultak segítségért, és közben edzőváltás is történt: Márton Gábort menesztették, a helyét Tamási Zoltán foglalta el.

A tulajdonos internetes szavazást indított, hogy a szurkolók dönthessenek a sorsáról, de a rossz nyelvek szerint ez csak alibi volt, hogy a közakarat előtt meghajolva angolosan távozhasson. A naiv drukkerek keresztülhúzták a számításait, mert többen voksoltak a maradására, de Sólyomnak csupán néha nap kellett a nagy hátraarcig, hiszen hétfőn az alábbi közleményt jelentette meg a klub honlapján:

„Először is ezúton is szeretném megköszönni önöknek, hogy a Kaposvári Rákóczi honlapján meghirdetett szavazáson támogattak engem, mint a klub új tulajdonosát.

Az elmúlt hetekben a Puebla Tanácsadó Kft. munkatársai, különösen Papp Anita igen sokat dolgozott azért, hogy rendezni tudjuk a kaposvári labdarúgás hátterét, elkezdjük felszámolni a jelentős mértékű adósságot, s megegyezzünk a cég hitelezőivel. Megkezdtük az adósságok rendezését és olyan megállapodásokat kötöttünk, amelyek biztosítják a Rákóczi stabil jövőjét.

Természetesen nem mehetek el szó nélkül azon támadások mellett sem, amelyek engem, és személyemen keresztül a klubot is érték. A kaposvári szerepvállalásommal az volt a célom, hogy segítsem a klubot, ugyanakkor azt látnom kell, hogy miattam többen, sokszor igaztalanul, támadták a klubot. Emiatt úgy döntöttem, hogy a Puebla Tanácsadó Kft. tulajdonrészéről a mai napon lemondok.

Sok sikert kívánok a Rákóczi FC-nek, és bízom benne, hogy hamarosan ismét az őt megillető helyén szerepel majd, vagyis ismét NB I-es csapat lesz. Ebben a törekvéseiben a jövőben tulajdonosként nem, de támogatóként segítem majd.”

Sólyom Sándor

Puebla Tanácsadó Kft.

Olvasói sztorik