NB II

Keddig kapott haladékot a Rákóczi

Ígéretei ellenére még nem fizetett, de teljes lojalitást vár el a csapat új tulajdonosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A HLSZ honlapja december 30-án számolt be róla, hogy a szervezethez forduló kaposvári játékosok érdekében fizetési felszólítást küldött a szervezet a Rákóczi FC menedzsmentjének, hogy a több hónap alatt felhalmozódott tartozásukat rendezzék a játékosok felé.

A nyáron több bevételi forrását is elveszítő klubnál egész ősszel akadoztak a fizetések, olyannyira, hogy év végére voltak olyan játékosok, akiknek már négy havi járandóságukkal volt adós a sportszervezet.

Mint ismert, decemberben a Puebla Kft. többségi tulajdonrészt szerzett Kaposváron. A Sólyom Sándor nevével fémjelzett társaság ígéretei ellenére szinte semmit nem törlesztett a játékosok felé. Mindössze egymillió forintot osztott szét karácsonykor, ami fejenként 40 ezer forintot jelentett egy-egy játékosra lebontva. Azóta sem történt semmi érdemleges, Sólyom csak újabb ígéretet tett a tartozások rendezésére, ám ebből sem lett semmi.

– A téli alapozás megkezdése helyett szerdán csak újabb egyeztetésre hívta össze a csapatot a többségi tulajdonos – ismertette a legfrissebb fejleményeket a HLSZ főtitkára, dr. Horváth Gábor, aki a labdarúgók érdekvédelmét látja el ebben az ügyben. – Sajnálatos módon csak arra volt jó ez az alkalom, hogy a játékosok egy héttel tovább várjanak a jogos követeléseikre. Jövő hét keddig (január 13-ig) kért és kapott utolsó haladékot. Nagyon meglepett, hogy a tulajdonos úr ahelyett, hogy rendezte volna a restanciát, inkább felháborodásának adott hangot, hogy a pénz nélkül maradt futballisták szervezetünkhöz fordultak jogi segítségért, képviseletért. A csapatnak tehát további egy hétig edzésmunka helyett csak kényszerpihenő jut, ami nem éppen előnyös tevékenység a tavaszi szezonra való felkészülés idejében. Kedden mindenképpen kimozdul az ügy a holtpontról, vagy fizetnek a játékosoknak, vagy kénytelenek leszünk megtenni az ilyenkor szokásos hivatalos lépéseket. Természetesen az volna mindenki számára üdvözítő, ha házon belül megoldódna a helyzet, mi is ezen dolgozunk, ezt szeretnénk elérni.

Nem egyedi eset a kaposváriaké, ám abban mindenképpen unikális jelenségről van szó, hogy egy új tulajdonos a szerepvállalása első perceitől csak ígér, de abból gyakorlatilag semmit nem teljesít a játékosok felé. Ugyanakkor az is elgondolkodtató, hogy ez a tranzakció miként jöhetett létre ebben a formában a helyi önkormányzat tudtával – teszi fel a kérdést a szerző. – Sehol semmi garancia a sportszervezet működési feltételeinek biztosítására. Nehezen elképzelhető, hogy egy komoly üzletember úgy vásárol futballklubot, hogy a költségekre egyáltalán nincs mozgósítható fedezete. A szerdai játékos-találkozón Sólyom Sándor hátbatámadásként értékelte a HLSZ bevonását, miközben ő, aki felelős ezért a klubért és a játékosokért, semmiféle reális jövőképet nem tudott eddig felvázolni.

Olvasói sztorik