NB II

Nagy bajban a Rákóczi

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete az elmaradt bérek miatt vonta kérdőre a klubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy a baj Kaposváron! Aki a klub honlapjára kattint, csak annyit lát, hogy „karbantartás miatt” nem elérhető a Kaposvári Rákóczi FC hivatalos internetes portálja. Sajnos van ennél nagyobb probléma is, ugyanis az NB II-ben 12. helyezett együttes játékosai gyakorlatilag fizetés nélkül játszották végig az őszt. A klubot decemberben új tulajdonos, az egykor Újpesten is szerepet vállaló Sólyom Sándor vette át – írja a HLSZ hivatalos honlapja.

Az NB I-től búcsúzó Kaposvár a másodosztályban jelentősen megcsappant büdzséből gazdálkodhatott ősszel. Kiesett a százmilliós összeget jelentő televíziós közvetítésekből származó bevétel, ugyanakkor ezúttal játékos-eladásból sem tudtak bevételhez jutni. Eddigi szponzoruk, a Magyar Cukor Zrt. is kihátrált. Ezek a körülmények, kiegészülve a tulajdonosi körben történt viták, és ezzel kapcsolatban az önkormányzati támogatások felfüggesztése összességében azt eredményezték, hogy ősszel alig-alig fizettek a játékosoknak. A helyzet karácsonyra tarthatatlanná vált, a többhavi elmaradást pár tízezer forintos „gyorssegéllyel” intézte el az új menedzsment.

– Vannak olyan játékosok, akiknek mára négy-öt havi követelése gyűlt össze. Sajnálatos módon a tulajdonosváltást követően is csak a hitegetés ment Kaposváron, az elmaradt fizetéseket azóta sem rendezték – mondta dr. Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára. – Karácsony előtt a labdarúgók ígéretet kaptak rá, hogy a jelentős tartozásból kéthavi összeget megkapnak, hogy legalább az ünnepekre ne maradjanak pénz nélkül. Ehhez képest az egész csapatnak mindössze egymillió forintot biztosított a tulajdonos. Ki lehet számolni, hogy egy huszonöt fős keretnél ez fejenként átlagosan negyvenezer forintot jelent… A Hivatásos Labdarúgók Szervezete ezen a ponton kénytelen megtenni az első lépést, a mai nap folyamán (december 30-án, kedden – a szerk.) az elmaradt fizetések rendezésére felszólító levelet írunk a Kaposvári Rákóczi FC részére.

Amennyiben a klub záros határidőn belül nem rendezi a tartozását, úgy komoly szankciókra számíthat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik