NB II

Cáfolják a kaposvári sztrájkot

A vezetőedző szerint nem igaz, hogy nem hajlandóak edzeni a Rákóczinál, ameddig a tulajdonos nem fizet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

Cikkünkkel kapcsolatban szót kért Tamási Zoltán vezetőedző, aki elmondta, hogy pénteken két edzést tartott a csapatnak.

– Téves információ, hogy a játékosok nem edzettek, mert két edzésünk volt ma, a másodiknak este nyolckor lett vége. Nem változott semmi, a játékosok rendesen edzettek, szombaton pedig játszanak a Paks ellen. Valaki kinti, valaki pedig benti programot csinált, a klubnál pedig minden rendben – mondta Tamási Zoltán.

Korábban írtuk:

A Rangadó.hu értesülése szerint elmaradt az NB II-es Kaposvári Rákóczi péntek délutáni edzése – a játékosok azért döntöttek így, mert az új többségi tulajdonos, Sólyom Sándor korábbi ígéretei ellenére továbbra sem kapták meg az elmaradt fizetésüket.

Sólyom a Puebla Kft-n keresztül decemberben szerzett többségi tulajdonrészt az élvonalból tavaly tavasszal kieső kaposvári csapatban. Az anyagi elmaradásokat nem ő, hanem az előző vezetés halmozta fel, ő viszont magára vállalta a törlesztést. Ebből eddig annyi valósult meg, hogy a labdarúgók két alkalommal kaptak kisebb összegeket a közelmúltban, de továbbra is átlagosan háromhavi bérrel tartozik nekik a gazdasági társaság.

A decemberben menesztett vezetőedző, Márton Gábor addig nem nyilatkozik a sajtónak, ameddig fel nem bontja a szerződését, márpedig információnk szerint ez még mindig nem történt meg, noha a somogyiak szakmai munkáját egy ideje már az utódja, Tamási Zoltán irányítja.

A pénzükre hiába váró játékosok december végén a HLSZ-hez fordultak segítségért, ezért a szervezet fizetésre szólította fel a tulajdonost. Ez rosszul érintette Sólyom Sándort, mert kijelentette, hogy elbizonytalanodott. Végül mégis megszületett a megegyezés az önkormányzattal, bár a minap internetes szavazást kezdeményezett a szurkolók körében, amelynek állítólag az a tétje, hogy megy vagy marad?

A játékoskeret némileg már változott, távozók és próbajátékosok is akadnak, sőt szerdát az első felkészülési meccset is lejátszotta a Rákóczi, amely 5-0-ra verte a Balatonkeresztúrt. Úgy értesültünk, a pénteki edzésbojkott nem jelenti azt, hogy a kaposváriak nem állnak ki a szombati, Paks elleni edzőmérkőzésre, de csak azért vállalják a játékot, hogy ne szúrjanak ki az élvonalbeli tolnaiakkal.

A találkozót állítólag Sólyom Sándor is a helyszínen tekinti meg. Ha fizet, minden bizonnyal rendeződik a helyzet, ha viszont nem, akkor a labdarúgók hétfőn is sztrájkolni fognak edzés helyett.

Olvasói sztorik