NB II

Szétszéled a kaposvári keret?

A Rákóczi új tulajdonosa közölte, hogy egyetlen játékos távozása elé sem gördít akadályokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kaposváron minimum négy, de van, akinek héthavi fizetéssel tartoznak. Sólyom Sándor, a Rákóczi FC többségi tulajdonosa hétfőn tárgyalt Dér Tamással, a klub elnökével.

– Abban maradtunk, hogy tovább folytatom a munkát annak érdekében, hogy újra a régi fényében csillogjon a Kaposvári Rákóczi. Egyelőre egy stabil másodosztályú együttest akarunk kialakítani, és most kell megalapozni azt a csapatot, amely a következő szezonban kiharcolja a feljutást az NB I-be – idézi a tulajdonost a sonline.hu.

Ha az új tulaj stabil együttest szeretne kialakítani, előbb a játékosok, az edzők és a dolgozók felé fennálló tartozásokat kellene rendeznie.

– Ezek között jogos és jogtalan követelések is vannak, így ketté kell választani őket – folytatta Sólyom Sándor. – Az előbbiről tovább tárgyalunk. Biztos, hogy lesznek olyan játékosok, akik ezt nem fogják elfogadni és vállalni. Tudomásul veszem, ha valaki nem akar itt játszani, senki távozása elé nem gördítünk akadályokat. Annak nincs értelme, ha valamelyik labdarúgó nem teljes szívével küzd a Rákócziért, és csak elveszi a helyet valaki elöl. Biztos, hogy érkezik vérfrissítés a csapathoz, már kész igazolások vannak.

Sólyom azt is elmondta, hogy első körben öt új igazolásra lehet számítani, akik között külföldi labdarúgók is szerepelnek, vagyis a kaposváriak sem számíthatnak a jövőben az úgynevezett tévés pénzekre.

A Rákóczi játékosai kedden több órán keresztül egyeztettek a klub vezetőivel és az új vezetőedzővel.

– Egyelőre tisztáztuk a viszonyokat, hogy ki a tulajdonos, és hogyan működik tovább a klub. Nem a legideálisabb a csapat helyzete, hiszen minimum négy, de van, akinek héthavi bérével is tartoznak. Ígéretet kaptunk a tulajdonostól, hogy a tartozást rendezi, viszont ezt csak részletekben vállalta. Egyelőre abban maradtunk, hogy a jövő hét közepéig biztosan edzünk, és várjuk, hogy betartja-e az ígéretét. Ha eljutunk odáig, hogy mindkét fél teljesít a másik felé, akkor biztosabb talajra léphetünk, kialakulhat majd egy kölcsönös bizalom és stabilizálódhat a klub helyzete – nyilatkozta a megbeszélést követően Rajczi Péter, a Rákóczi házi gólkirálya.

Olvasói sztorik