NB II

Felszámolás előtt a Rákóczi?

Végveszélybe került a futball Kaposváron; kérdéses, hogy folytathatják-e tavasszal a szereplésüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Blikk cikke rávilágít, hogy válságossá vált az NB II-es kaposvári csapat helyzete, a klubvezetés ugyanis tartozik alkalmazottainak. Ennél is nagyobb baj, hogy a somogyiak korábbi csatára, Oláh Lóránt felszámolási eljárást kezdeményezett a klub ellen. A jelenleg Szegeden futballozó csatár nem cáfolt.

– A hírnek van alapja, de a kaposvári történettel kapcsolatban nem szeretnék bővebben nyilatkozni – mondta a csatár a napilap érdeklődésére.

A csapat többségi tulajdonosa, Sólyom Sándor elismerte Oláhék felszólítását, és azt is, hogy cégével, a Puebla Kft-vel szemben az utolsó hónapban több bírósági végzést rendeltek el.

– Oláh Lóránt hétfőn ügyvédje révén szólította fel a klubot kifizetésre, nyolc napunk van arra, hogy egyeztessünk velük – mondta az üzletember a Blikknek. – A bírósági végzések is valósak, ugyanakkor nem jogerősek, vitatjuk őket. Jelenleg kétszázötvenmillió forintos tartozást kell felszámolnunk a klubnál, ez nem történhet meg egyik pillanatról a másikra, de bízom benne, hogy ezt a feladatot is elvégezzük majd.

Ha Oláhék nem engednek, akkor megindulhat a felszámolás, fizetésképtelenség miatt eljárást indítanak a klub ellen, amely így meg is szűnhet.

– Kaptunk az utóbbi időben némi pénzt, de átlagban négy-hét hónapos csúszás mindenkinél fennáll a kifizetésekben. Ha nem változik a helyzet, akkor az edzéseket bojkottálhatjuk, de egyelőre erről nincs szó – mondta Rajczi Péter, a kaposváriak rutinos csatára.

Olvasói sztorik