NB I

„Nagyon összeomlott a csapat”

A játékosok nagyon szerették a belga vezetőedzőt, nagyra tartották a munkáját és bíztak benne.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Vasárnap rendezik a Ferencváros–Újpest rangadót, és ennyire eltérőek talán még sosem voltak az előjelek a derbi előtt. Az újpestiek senkit nem igazoltak a téli szünetben, aztán a szurkolók csoportja összerúgta a port a vezetőséggel, majd sztrájkot hirdetett, és ezt be is tartotta. A Paks elleni meccsen a játékvezető téves ítélete következtében negyedóra elteltével emberhátrányba kerültek a hazaiak, és alaposan beleszaladtak a késbe, hiszen hat gólt kaptak.

A tragédia betetőzéseként morbid szurkolói üzenet fogadta az arra járókat a stadionnál másnap hajnalban: mezszámok kerültek a fejfákra, egy angol szöveg pedig a belga vezetőedző számára volt elbocsátó (nem) szép üzenet, és sokáig nem is kellett várni Jos Daerden félreállításával… Az újpestiek 21 éves középpályása, Simon Krisztián a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, sajnálja a belga vezetőedző távozását, mert mindenki nagyon szerette, nagyra tartotta a munkáját és bízott benne.

– A szokásosnál többet kellett beszélgetni, több figyelmet kellett fordítani a pszichikai felkészítésre a Paks-meccs után?
– Jóval nehezebb helyzetben voltunk most, mint az előző héten, hiszen egy vereség után kellett felállni, pszichésen nagyon megterhelő volt minden játékos számára. Sokat beszélgettünk, és az edzőnk is segített ebben, de a legjobban a sok edzéssel tudtuk elfelejteni a történteket, és most már tényleg csak előretekintünk – mondta Simon Krisztián.

– Szerencsétlen helyzet, hogy éppen a Fradi elleni derbit megelőzően jött ez a nagy pofon?
– Minden csapattársam nevében mondhatom, hogy ez egy szerencsés helyzet, mert ha elmennénk mondjuk Kaposvárra, akkor sokkal nagyobb lenne a nyomás. Nehezebb lenne kijönnünk a gödörből egy Siófok elleni sikerrel, mintha a Ferencvárost legyőznénk. Ha most idegenben nyernénk, az tényleg gyógyír lenne erre a vereségre, és tovább tudnánk lépni.

– Átlagos felkészülésről lehetett olvasni, különösebb nehézségek nélkül. Hogy teltek a téli hónapok?
– Jó felkészülésen vagyunk túl, bennünk van a munka, rengeteget dolgoztunk, csak idő kérdése, és ki fog jönni a csapatból. Sajnálom, hogy így alakult az előző edzővel, mert mindenki nagyon szerette, nagyra tartottuk a munkáját és bíztunk benne.

– Volt a Paks elleni vereségnek valami előjele?
– Nem hiszem. A meccs előtti héten sem éreztük a csapaton belül, hogy az edzéseken esetleg nem megy a játék. Nem szeretném kifogásként említeni a kiállítást, de amikor egy csapat készül nyolc-tíz hetet, és az első meccs tízedik percében rögtön jön egy kiállítás… Ott nagyon összeomlott a csapat. Ezen is próbálunk majd változtatni. Ilyen helyzetben még nem voltunk, ezt is ki kell javítanunk, hogy többet ne fordulhasson elő.

– Ha minden jóra fordul, és a Fradi ellen elindul egy eredményes úton az Újpest, akkor milyen tavaszi produkcióval lenne elégedett?
– A célkitűzés a tulajdonos részéről is a negyedik hely elérése. Úgy gondolom, hogy ez a jelenlegi helyzetben bravúr lenne. De mi rontottuk el, és csak mi tudjuk rendbe hozni, meg kell próbálnunk.

– Egyénileg milyen erőállapotban, milyen formában van? A sok sérülés már a múlté?
– Teljesen rendben vagyok, végigcsináltam az egész alapozást. Hátrány volt, hogy ezt megelőzően sajnos két felkészülési időszakot is ki kellett hagynom, úgyhogy ez most nekem nagyon jól jött. Én is szeretnék ennél sokkal jobban teljesíteni, remélem, a csapat teljesítményével majd az én teljesítményem is javulni fog.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik