NB I

Előbb-utóbb előkerül…

Foxinak január elsején kellett volna jelentkeznie Kecskeméten, de még mindig nem került elő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rózsa Pál erősen túlzónak tartja azt a megállapítást, hogy a KTE-nél kupeckedés folyna. A kecskeméti klub többségi tulajdonosa amondó, hogy semmi veszély nem leselkedik tavasszal a csapatra – írja a Petőfi Népe.

– Olyan ez a mostani KTE, mint a lóvásár: megy a kupeckedés rendesen. Mit szól ehhez?
– Erősen túlzónak tartom. Az őszi csapatból Balogh Béla és Francis Litsingi hiányzik a meghatározó játékosok közül. Előbbi a meccsek felén ráadásul nem lépett pályára, nyáron lejárt volna a szerződése, nem sikerült megállapodnunk vele, így Pécsre igazolt. Litsingi az ősszel a megszokottnál valamivel halványabb teljesítményt nyújtott, ennek ellenére a nyáron lejáró szerződését szerettük volna meghosszabbítani. Szerintünk korrekt ajánlatot kapott, de nem fogadta el. Aztán érkezett a csehektől a megkeresés, amit kedvezőnek találtunk, ezért elengedtük az FK Teplicéhez – mesélte Rózsa Pál.

– Mi lesz Gyagya Attilával és Bertus Lajossal?
– Gyagya nem biztos, hogy sokszor szerepet kapna tavasszal. Ésszerű lenne, ha kölcsönbe ott folytatná, ahol több játéklehetőség adódna számára. De így, hogy Balogh Bélát eladtuk, még az is lehet, hogy marad. Egy biztos: nem megy Romániába, mint ahogy a hírek szóltak. Bertus Lajos több lehetőséget is kapott a bizonyításra, de nem mindig élt vele. Ő biztosan marad, és remélem, megmutatja mire képes valójában.

– A salvadori Rafael Burgos?
– A játékosunk lesz a tavasszal is. A Közép-Amerikai Kupa után, február hatodikán még egy barátságos meccset játszik hazája válogatottjában, utána csatlakozik a Kecskeméti TE-hez. Bízunk benne, hogy nem sérülten érkezik vissza.

– Luis Ramos, Sindou Dosso, Eugéne Salami, Christian Ebala?
– Előbbinek a klubjával, a DVSC-vel megegyeztünk, vele azonban nem sikerült. Nagyon magasan voltak az igényei. Dosso szabadon igazolható. Salami nálunk folytatja tavasszal is. Ebala sérülten jött vissza Kazahsztánból, vele szerződést szeretnénk módosítani. Ha műteni kell a térdét, akkor csak a következő bajnoki idényben lesz bevethető.

– Kethevoama Foxi?
– Január elsején kellett volna jelentkeznie a KTE-nél. Még másfél évig a mi labdarúgónk. Előbb-utóbb előkerül. Az biztos, hogy mínuszos pénztárcával kezd.

– Arról már írtunk, hogy Marko Vukaszovics és Hullám Attila az új igazolás. Ferenczi István érkezik-e?
– Felvetődött, hogy a játékosunk lesz, de a szakma javaslatára elvetettük az ötletet.

– Mbengono Yannick?
– Maradjunk annyiban, hogy volt már néhány kisebb megbeszélés vele, és a klubjával, a Debrecennel.

Olvasói sztorik