NB I

Az élvonalban is húzóember lehet?

Nagyon jó véleménnyel van az edzője Hullám Attiláról, akit motivál Horváth Ferenc bizalma.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kecskeméten folytatja pályafutását Hullám Attila. A 25 éves középpályás 2005-ben szintén lila-fehér színekben, az Újpest játékosaként mutatkozott be az első osztályban, azonban nem sikerült tartósan megragadnia a legmagasabb szinten. Alig két szezon elteltével már a másodosztályú Tatabánya játékosaként építette karrierjét, ezután megjárta Sopront, visszakerült Újpestre, majd kölcsönadták Szolnokra és Vecsésre is. Utóbbi csapatnál megmutathatta képességeit mostani főnökének, Horváth Ferencnek, a csapat akkori vezetőedzőjének. Az egykori válogatott labdarúgót annyira meggyőzte a fiatal játékos, hogy azóta minden edzői állomására magával vitte: Vecsés után együtt dolgoztak az NB III-as Biatorbágynál, majd legutóbb a másodosztályú Szigetszentmiklósnál is.

Hullám Attila a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagy lökést ad számára, hogy ennyire megbízik benne a vezetőedző, és nagyon örül annak, hogy hosszú idő után van esélye pályára lépni az élvonalban.

– Milyen érzés négy év után visszatérni az NB I-be?
– Egyelőre még nem tértem vissza – fogalmazott szerényen a KTE új szerzeménye, Hullám Attila. – Az NB I-es Kecskeméthez igazoltam, de ez még nem jelenti azt, hogy automatikusan helyem is van a pályára lépők között. Megkaptam az esélyt, hogy újra az élvonalban szerepeljek, innentől már csak rajtam áll, hogy kiharcolnom-e a pozíciómat a csapatban.

– Ez a negyedik klub, ahol együtt dolgoznak Horváth Ferenccel. Ritka az ilyen jó kapcsolat egy edző és egy játékos között…
– Ugyanolyan a kapcsolatom a vezetőedzővel, mint a többi játékosnak. Horváth Ferencet nagyon jó szakembernek tartom, és úgy láttam, hogy a többi játékosa, kollégája is ugyanígy vélekedik róla. Mindenki nagyon szerette a korábbi munkahelyein is, nem véletlen, hogy nagyon nagy űrt hagyott maga mögött az előző csapatainál, amikor eligazolt.

– Mennyire ad pluszmotivációt, hogy ennyire számít a játékára a szakvezető?
– Annál nemigen tudok mondani nagyobb motiváló tényezőt, minthogy a vezetőedződ, aki nem mellesleg egy volt válogatott labdarúgó, bízik benned, és számít rád. Ez engem nagyon feldob, és pluszmotivációt jelent a pályán is.

– Már néhány napot a csapattal tölthetett. Milyenek az első benyomások a kecskeméti együttesről, közegről?
– Nagyon jó közösségnek tartom a kecskeméti klubot. Már az első alkalmakkor is befogadóak voltak a többiek, tényleg nagyon jó benyomást tett rám az első találkozás. Szakmailag is nagyon jó véleménnyel vagyok a csapatról, a rutinos és fiatal játékosok aránya megfelelő, egy jól felépített gárdához kerültem. Már az első edzéseken is láttam a társakon, hogy mindenki ég a bizonyítási vágytól, mindenki nagyon sikeréhes a csapatban. Úgy érzem, jó helyre kerültem.

– Saját magától mit vár a tavaszi szezonban?
– Leginkább azt szeretném, ha jól érezném magam a pályán. Fontos, hogy felvegyem az NB I ritmusát, ezért nem szeretnék túl nagy terhet rakni a saját vállamra, de persze tudom, hogy elvárások nélkül sem szabad kifutni a gyepre. Jó teljesítményt akarok nyújtani, és emellett élvezni a játékot.

Hullám húzóembere lehet a KTE-nek

– Vecsésen dolgoztunk először együtt, már ott láttam, hogy Attilának az NB I-ben lenne a helye – mesélte a Rangadó megkeresésére a Kecskemét vezetőedzője, Horváth Ferenc. – Nem sokkal később Biatorbágyra kerültem, és többek között őt is leigazoltuk a csapathoz, így az NB III-ban is együtt dolgozhattunk egy ideig. Meggyőzött a tudásáról, Vecsésen, Biatorbágyon, majd Szigetszentmiklóson is bizonyította tehetségét, ezért igazoltuk le a csapatunkba. Nem vagyok türelmetlen vele szemben, tudom, hogy van különbség az NB II és az élvonal irama között, lehet, hogy egy-két hónapnak el kell majd telnie ahhoz, hogy belerázódjon. De abban biztos vagyok, hogy Attila tudása bőven megfelel az NB I-ben elvártaknak, és úgy hiszem, megvan minden képessége ahhoz, hogy akár már a következő szezonban húzóembere legyen a kecskeméti csapatnak.

Olvasói sztorik