NB I

Február végére kész lesz a világítás

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az áramszolgáltató csütörtökön átvette az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadion területén felépített új trafóállomást, így most már nincs akadálya, hogy induljon a stadionvilágítás kiépítése – írja a tveger.hu. A tervek már korábban elkészültek, a kivitelezővel megegyezett a klub, a finanszírozás nagy része TAO-s forrásból fog megvalósulni. A tulajdonos-ügyvezető elmondta, a kivitelezést az időjárás nem befolyásolja. Az 1300 luxos világítás legkésőbb február 28-ig elkészül.

Teljes nyugalom és csend honol az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadionban és környékén. A már régóta ígért világítás megvalósításához még a havazás előtt kiépítették az új trafóállomást. Ezt a szolgáltató ellenőrizte, a műszaki átadás csütörtökön meg is történt. Innen kell majd a szükséges áramot a később felállítandó oszlopokhoz vezetni. Ezek helyei már régóta megvannak, úgy a lelátó fölött, mint a pálya síkjában. A világítás kiépítése – a trafóházzal együtt – mintegy 200 millió forint. A beruházás 70 százalékát TAO-s forrásból valósítják meg, ami két részletben érkezik majd meg. Az önrész 54 millió forint, amelyhez az önkormányzat 18 millió forintot biztosít. A kivitelezővel megegyeztek, a munkálatok már elkezdődtek, igaz, nem Egerben.

Mint azt a tulajdonos-ügyvezető elmondta, a belső vezetékhálózat kiépítése és a tornyok alapozása az időjárástól függetlenül két hét alatt elvégezhető. A stadionban az érdemi munka januártól indulhat. A végeredményt februárban láthatjuk. A tervek szerint az MLSZ-szabványnak megfelelő 1300 luxos világítás lesz a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

Olvasói sztorik