Hírek

Orbánt kifütyülték a Fradi-stadionban

Kubatov Gábor klubelnök és a miniszterelnök sem úszta meg a füttykoncertet az avatóünnepségen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea elleni gálamérkőzéssel megnyitották a Ferencváros új stadionját, a Groupama Arénát vasárnap este.

A mérkőzés előtt Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mondott ünnepi beszédet.

A kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem zöld-fehér vér folyik az ereiben.

A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a Fradi-szívért, amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban.

Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy Magyarország a csőd szélén tántorgott.

„Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel” – jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos köszöntőjében a győzelemre helyezte a hangsúlyt, mert szerinte a stadionnal nemcsak a fradisták, hanem a budapestiek és a magyarok is győztek. Emlékeztetett arra, hogy a Fradi csodacsapat, egy olyan magyar klub, amely egykor végigverte a világot, amelynek nem lehetett elvenni a nevét sem.

„Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni, a miénk” – fogalmazott.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke mindazoknak köszönetet mondott, akiknek közük volt az építkezéshez, külön kiemelve Orbán Viktor szerepét is. Ugyancsak megköszönte a Ferencváros legendáinak, hogy harminc olimpiai aranyérmet nyertek, valamint a labdarúgóknak, hogy 28 bajnoki címet szereztek.

„Példaképekre van szükség, hogy mutassák a kicsiknek az utat” – jelentette ki a klubelnök.

Az ünnepi beszédek alatt szórványosan füttyszó hallatszott.

Az avatóünnepség végén kisfilmek segítségével felidézték a korábbi Üllői úti stadionok felejthetetlen pillanatait, a nagy győzelmeket, emlékezetes gólokat. Többször felcsendült a Fradi-induló, fehér galambokat engedtek el és a Magyar Honvédség néhány Grippen vadászgépe is átrepült a Groupama Aréna fölött, amelyek a műsorvezető szavaival élve mintegy védelmükbe vették az új stadiont.

A Ferencváros–Chelsea gálameccs 20.45-kor kezdődött, az új stadion első gólját Gera Zoltán szerezte. A találkozótól hamarosan beszámolunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik