Hírek

Lila siker a zöld szentélyben

Az Újpest 6-5-re győzött a Ferencváros új otthonában rendezett főpróbán, Egressy Gábor mesterhármast ért el. Képgalériával!

Kapcsolódó cikkek

Öregfiúk-mérkőzés

Ferencváros–Újpest 5-6 (4-3)
Groupama Aréna, 6500 néző. Játékvezető: Arany T.
FTC: Balogh T., Végh, Ulicska, Szeiler (kapusok) – Takács L., Rab, Ebedli Z., Mucha, Szokolai, Szabadi, Pogány, Pintér A., Fischer, Kincses, Dzurják, Dukon, Bánki, Páling, Szűcs M., Telek, Dragóner, Milovanovics, Keller, Szkukalek, Nyilas, Kapics, Lipcsei, Szekeres, Albert F., Bubcsó, Kuntics, Deszatnik, Wukovics, Lisztes, Holló, Lászka, Koch, Szenes, Balogh G.
Újpest: Szűcs László, Nagy E. (kapusok) – Takács L., Tamási, Szlezák, Sebők, Mészöly G., Víg, Györök, Szanyó, Kovács Z., Bartos, Herczeg, Horváth L., Dancs, Vörös, Fehér Cs., Szabad, Sztaskó, Farkas B., Weisz, Zombori Z., Simek, Böjte, Kiskapusi, Katona Gy., Csillag, Egressy, Steidl, Tóth A., Brochhauser
Gólszerzők: Szokolai (10.), Dzurják (14.), Wukovics (22.), Lisztes (34.), Kuntics (77.), illetve Kovács Z. (6., 12.), Katona (8.), Egressy (43., 49., 68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy Újpest-játékos szerezte az első gólt az új Fradi-stadionban, hiszen a mérkőzés elején Kovács Zoltán lépett ki, elfektette a hazaiak kapusát, majd az üres hálóba passzolt (0-1). Az FTC nem csüggedt, és Ebedli Zoltán vezetésével azonnal megpróbálkozott az egyenlítéssel, 16 méteres bombája épphogy mellé ment. Kisvártatva a vendégek újra eredményesek voltak: Víg Péter passzát a nyolcadik percben Katona György váltotta gólra (0-2).

A Groupama Aréna első zöld-fehér találata Szokolai László nevéhez fűződik: a tizedik percben remek labdát kapott a szélről, és az üres kapuba helyezett (1-2). A 13. percben megint Kovács Zoltán lépett ki, a fejesét még fogta a kapus, de a kipattanót a hálóba pörgette (1-3). A 15. percben Dzurják József szerzett gólt közelről (2-3), majd Simek távoli bombáját védte a kapus. A 22. percben egyenlít Szűcs László először nagyot védett, de a kipattanót az Újpesten is megforduló Wukovics a hálóba lőtte (3-3).

A folytatásban gól egy idei nem, sportszerű jelenet viszont akadt: Szlezák belépőjét a játékvezető nem fújta le, így megindulhatott volna az Újpest, az NB III-as Salgótarján edzője azonban visszaadta a labdát a Fradinak. A hangulat kiváló volt, a szurkolók nagyon élvezték a gálamérkőzést. A szünet előtt Lisztes tolt egyet a labdán 18 méterre a kaputól, majd védhetetlenül a bal sarokba lőtt (4-3). A negyvenedik percben Szanyó 17 méteres szabadrúgása szállt a kapu fölé.

A második félidő első percében Bubcsó lövését védte bravúrral Szűcs László. A 42. percben Egressy Gábor higgadtan gurított a hazai hálóba (4-4). Öt perccel később Böjte tisztázott a gólvonalról, nagy mentés volt. Az ötvenedik percben egy szöglet után Kovács Zoltán passzolt Egressyhez, aki közelről hálóba passzolt (4-5). Az 56. percben Weisz remek passzával Herczeg indult meg a kapu felé, de Szeiler remekül mozdult ki kapujából és védeni tudott. A 64. percben Lipcsei szabadrúgását védte a kapuba visszaálló Nagy Endre.

A 67. percben Egressy ezúttal 12 méterről lőtte ki a hosszú sarkot (4-6). A 75. percben Lipcsei Péter 18 méteres tekerését hárította bravúrral Nagy Endre. A 77. percben egy gólra zárkózott az FTC, miután Zoran Kuntics volt eredményes. A hosszabbításban előbb Lipcsei szabadrúgása kerülte el a kaput, majd Mátyus elől mentett merész kivetődéssel az újpesti kapus. A 85. percben Kuntics középre tett labdáját fogta Nagy Endre. A bíró addig akarta vezetni a meccset, amíg nem egyenlít a Fradi, de Kuntics kihagyta a kihagyhatatlant: kiugrott, majd tíz méterről, nagy helyzetből a kapufa mellé emelt, győzött az Újpest!

Kitűnő színvonalú, izgalmas mérkőzés volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik