NB I

Gyorsan működik a beléptetés a Fradinál

Az első tapasztalatok alapján hatékony és gyors a Groupama Aréna beléptetőrendszere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hatékonyan és gyorsan működik a Ferencváros új stadionjába, a Groupama Arénába telepített beléptető rendszer; az új, vénaszkenneres technológiát, illetve a létesítményt hétfő este tesztelik a Fradi és az Újpest öregfiúk-csapatainak gálamérkőzése során.

A 20.30-kor kezdődő öregfiúk-rangadót megelőzően a klub vezetői szakemberek segítségével mutatták be a sajtó képviselőinek a vénaszkenneres beléptetőrendszert, amelynek bevezetése az elmúlt időszakban nagy felháborodást keltett a szurkolói csoportok körében.

Az új stadionba való belépéshez a drukkereknek szükségük van szurkolói kártyára, amelynek kiváltásához név, lakcím, születési adatok és személyi azonosító szükségesek. A kártya kiadásakor minden szurkoló kap egy azonosítószámot, innentől kezdve a magyar fejlesztésű tenyérszkenner adatai ehhez a számhoz kötődnek. Ezt követően a vénaszkenner infravörös fénnyel térképezi fel a vénastruktúrát, majd biometrikus sablonná alakítja az adatokat. A beléptetésnél a szurkoló kártyáját és tenyerét két külön eszköz olvassa le, és egy-két másodpercen belül egyezteti az adatokat.

Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója korábban elmondta, a beléptetőrendszer használatának célja, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a rendbontás kedvéért járnak mérkőzésekre. A vénaszkenner által, a regisztrációnál generált számsor alapján a rendszer megállapítja, hogy valóban a kártya tulajdonosa akar-e bejutni a stadionba. Ezt a számsort más adatbázissal összevetni nem lehet, a szurkolók azonosítására vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen.

A Groupama Aréna hivatalos avató mérkőzését vasárnap rendezik, amikor is az angol Chelsea lesz a zöld-fehérek ellenfele.

Olvasói sztorik