NB I

Cashless rendszer a Fradi-stadionban

Nem lehet készpénzzel fizetni a Groupama Aréna büféiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hamarosan a Ferencváros új stadionjában, a Groupama Arénában is debütál az úgynevezett cashless rendszer, amely használata során nem kell készpénzt használni. A szurkolók hasonló megoldásokkal már találkozhattak a nagyobb hazai fesztiválokon, de ilyen fizetési módot alkalmaznak a fejlettebb nyugat-európai stadionokban, többek között az Allianz Arenaban is.

A cashless rendszer lényege, hogy a stadion területén lévő büfékben a szurkolói kártyával fizethetünk, úgy hogy előtte a kihelyezett terminálok segítségével pénzt töltünk fel a kártyára. Így majd a büféknél lényegesen lerövidül a várakozási idő, hiszen nem kell az aprókkal bajlódni a fizetésnél, nem kell megvárni, amíg felváltják a nagyobb címleteket, ezért felgyorsul majd a kiszolgálás menete – írja a fradi.hu.

A feltöltésre többféle módon van lehetőség. A Groupama Aréna főépületében, illetve a kerengőben elhelyezett automaták használata gyors és egyszerű. Szurkolói kártyánk megfelelő helyre történő érintése után az érintőképernyő segítségével megadjuk a feltölteni kívánt összeget, behelyezzük a bankjegyeket az automatába, végül a tranzakciót igazoló bizonylatot nyomtatunk.

Egyenlegfeltöltéshez használhatjuk a huszonhat, úgynevezett kézi terminál egyikét is, melyet a stadion területén sétáló ügyintézőnél találunk. Szurkolói kártyánk beolvasása után az ügyintéző egyetlen gombnyomással feltölti kártyánkra a kívánt összeget.

Olvasói sztorik