NB I

Fradi–Újpest öregfiúk-meccs lesz az új stadion főpróbája

Augusztus 4-én, hétfőn tesztelik, hogy jól működik-e a vénaszkenneres beléptetőrendszer.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jövő hétfőn, a Chelsea elleni stadionavató-mérkőzés előtt hat nappal a Ferencváros és az Újpest öregfiúk-csapatainak találkozójával rendezik meg a Groupama Aréna főpróbáját.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a találkozót kizárólag a mérkőzés napjáig bérletet váltó szurkolók, valamint a stadion építkezésében résztvevő munkások és hozzátartozóik tekinthetik meg, mégpedig ingyen.

A 20.30-kor kezdődő meccs egyben jótékony célt is szolgál, ugyanis az összecsapás dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják.

Dragóner Attila, a Fradi korábbi játékosa a találkozóval kapcsolatban megjegyezte, ugyanolyan szenvedéllyel fognak küzdeni a csapatok, mint annak idején.

– Ugyanúgy oda fogok csúszni Kovács Zolinak, Lipcsei Peti pedig majd befűzi a lilák védőit…

Kovács Zoltán, az újpestiek korábbi csatára, jelenlegi sportigazgatója elmondta, sajnálja, hogy nem fiatalabb hat-tíz évvel, ugyanis fantasztikus hangulata van a stadionnak, amelyet megérdemel a magyar futball és a Ferencváros.

Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója közölte, a találkozón tesztelik, hogy rendben van-e a világítás, a hangosítás, jól működnek-e a kamerák, a 220 képernyő vagy a két eredményjelző. Az újdonságok között említette a brazíliai világbajnokságon is használt gólvonal-technológiát, valamint a Tracab Online elnevezésű mérkőzéselemző szoftvert, amely minden egyes játékos pályán nyújtott teljesítményéről folyamatosan szolgáltat adatokat.

A találkozón szintén kipróbálására váró vénaszkenneres beléptetőrendszerrel kapcsolatban hangsúlyozta: használatának egyetlen célja, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a rendbontás kedvéért járnak mérkőzésekre. Megjegyezte, a rendszer megállapítja, hogy valóban a kártya tulajdonosa akar-e bejutni a stadionba, az azonosítás a regisztrációnál generált számsor alapján történik. Ezt a számsort más adatbázissal összevetni nem lehet, a szurkolók azonosítására vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen. Hozzátette: azoknak a drukkereknek, akik ezt elfogadják, nem fog gondot okozni az új rendszer, amellyel a meccslátogatás családi élménnyé válhat a Groupama Arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik