NB I

Benéztünk az új Fradi-stadionba

Hol zuhanyzik Gera? Hol gyógyítják Böde esetleges bokaficamát? Milyen állapotban van a gyepszőnyeg? Megmutatjuk! Nézze meg!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn rendezik a Ferencváros új stadionjának zártkörű főpróbáját, amely során a Fradi és az Újpest öregfiúk-csapatai lépnek pályára. A nagyközönség számára augusztus 10-én, vasárnap, az angol Chelsea vendégjátékával nyitja meg kapuit a Groupama Aréna.

A nézők minden bizonnyal örömmel veszik majd birtokba a szupermodern létesítményt, de az egyelőre kérdéses, hogy az igazi Fradi-szurkolók mikor érzik majd igazán otthon magukat benne, hiszen továbbra is demonstrálnak a vénaszenzoros beléptetőrendszer ellen.

A stadion befogadóképessége nemzetközi mérkőzéseken 22.000 fő, magyar bajnoki találkozókon 23.700 fő. Érdekesség, hogy a vendégszurkolók számára a nemzetközi meccseken mindössze 1350, a bajnoki mérkőzéseken pedig 2200 helyet tartanak fenn.

Az arénában 34 darab Sky box, 1240 VIP-Gold és 994 darab VIP-Bronz ülőhely van. Meglepően kevés a mélygarázsban és szabadtéren lévő parkolóhelyek száma, összesen csupán 480 gépkocsi befogadására alkalmas. Ezt nyilván a kitűnő tömegközlekedés miatt tervezték így…

Vélhetően a Fradi Sport Pub és étterem is számos alkalommal szűkösnek bizonyul majd, hiszen mindössze nyolcvan ülőhellyel rendelkezik. A stadionban két darab egyenként 63 négyzetméteres eredményjelző van, a WIFI-hálózat a létesítmény egész területén elérhető, illetve összesen 220 LCD TV-t beszereltek – írja a Groupama Aréna honlapja.

Olvasói sztorik