NB I

A Chelsea nem tartalékol a Fradi ellen

Benne van a stadionavató meccs szerződésében, hogy az angolok játékoskeretének erősnek kell lennie.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, a Chelsea első keretének 85 százaléka biztosan pályára lép majd a Groupama Arénában augusztus 10-én. A klubvezető arról is beszélt, hogy Muhamed Besics eladása kiváló üzlet a Fradinak.

A Ferencváros játékosa sűrű időszakot élnek mostanság, hiszen Európa Liga-selejtezőket és bajnoki meccset vívtak, augusztusban pedig az új stadiont is birtokba veszik. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kollégáival a keret megerősítésén dolgozott.

– Segítettem nekik ebben-abban, például a keret összeállításában. Van némi szerepünk abban, hogy a keret úgy áll össze, ahogyan összeáll. Már elmondtuk a múltkor is, hogy nem kapnak teljesen szabad kezet az edzők, és közös döntésnek kell lennie – mondta a sportvezető, aki elárulta, hogyan történik az erősítés a klubnál. – Úgy működik, hogy bizonyos posztokra keresünk játékosokat, és megnézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak Magyarországról vagy külföldről, milyen anyagi feltételeket tudunk mi teljesíteni, és ennek függvényében választjuk ki azt, aki ár-érték arányban a legmegfelelőbb, illetve annak a tükrében, hogy mit szeretne játszani a csapat, és akkor közös döntés születik.

A keret erősségéről is beszélt Orosz Pál. Szerinte – bár többek közt Besics, Leonardo, Jovanovics és Jenner is távozott – a mostani Fradi erősebb lesz, mint a tavalyi.

– Sosem vagyok megelégedve a kerettel, majd akkor leszek megelégedve, amikor bajnokok leszünk. De a viccet félretéve, úgy gondolom, hogy elég erős keretünk van. Azt ne feledjük, hogy elég új keret ez, sok változás volt az elmúlt időszakban, részint lejárt szerződések miatt, részint mert úgy döntöttünk, hogy bizonyos játékosokkal nem dolgozunk együtt, helyettük újak jöttek, akiknek még össze kell szokniuk, de véleményem szerint ez egy nagyon erős keret lesz, erősebb, mint a tavalyi volt.

Hosszú huzavona után hétfőn jelentették be hivatalosan, hogy a világbajnokságot is megjárt bosnyák Muhamed Besics az angol élvonalbeli Evertonhoz szerződött. A vezérigazgató szerint egy nagyon kedvező megállapodás értelmében annak idején ingyen érkezett a Hamburgtól a Ferencvároshoz, de akkor abban maradtak a felek, hogy ha majd eligazol, az eladása után egy bizonyos százalékot kap a HSV és a játékos is. A klubnak Orosz szerint így is jó üzlet az eladása.

– Példaértékű mentalitású játékos, azon felül, hogy a játéktudása megkérdőjelezhetetlen – ezt már Gera Zoltánról mondta Orosz. Szerinte az Angliában eltöltött évek, az ott tapasztaltak nagy hasznára vannak a játékosnak és így a zöld-fehéreknek is. – Amit csak edzésen látok, ahogy segíti a többieket, ahogyan csinál bizonyos feladatokat és a hozzáállása példaértékű a többiek számára. Biztos vagyok benne, hogy a mérkőzéseken is nagyon nagy hasznára lesz a Ferencvárosnak.

A Ferencváros–Chelsea stadionavató gálamérkőzés kapcsán – amelyet a Sport1 közvetít – Orosz Pál elismerte, hogy több klub is szóba került, spanyolok is. A Chelsea-vel sikerült megállapodniuk, ami azért fontos, mert mindenképpen BL-győztes csapatot akartak ellenfélként Budapestre csábítani. Azt is megtudtuk, hogy a kékek nem tartalékolnak a stadionavatón.

– Benne van a szerződésben, hogy a játékoskeretnek erősnek kell lennie. Azt hiszem, az első csapat nyolcvanöt százalékának pályára kell lépnie.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik