Nemzetközi foci

Besics első liverpooli szavai

A Ferencvárostól távozó bosnyák játékos a menedzser személye miatt választotta az Evertont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délután ötéves szerződést írt alá az angol élvonalbeli Everton csapatánál a Ferencvárostól távozó bosnyák védő, Muhamed Besics. A klub honlapján Roberto Martinez menedzser elmondta, hogy a sokoldalú fiatal a világbajnokságon mutatott teljesítményével győzte meg végleg. Korábban már játszott hazája utánpótlás-válogatottjában, de Brazíliában bizonyította, hogy megvan a képessége a Premier League-hez.

Lionel Messi semlegesítését is jól oldotta meg, és a torna minden percét a pályán töltötte Bosznia-Hercegovina színeiben.

– Már régebb óta figyelemmel kísértük őt. Akkor láttam első alkalommal, amikor a bosnyák U21-válogatottban játszott. Nagyon agresszíven, ugyanakkor nagyon intelligensen futballozott a védelemben. Erőssége a pozíciós játék, és technikailag rendkívül képzett. Ahogy a legjobb játékosok ellen játszott, ahogy Lionel Messi és Argentína ellen játszott, ahogy a nagyon nyíltan futballozó Nigéria ellen játszott, megmutatta az igazi értékeit. Ő tökéletesen beleillik a mi stílusunkba, éppen ilyen típusú játékos van szükségünk – mondta Roberto Martinez.

Besics a világbajnokságon védekező középpályásként nyújtott remek teljesítményt, de fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalata van középhátvédként is, hiszen a Ferencvárosban is védőt játszott.

– Hogy hol szerepel, az mindig az éppen aktuális helyzettől függ. Amit mi próbálunk tenni, hogy kap egy nagyon erős csapat, ahol a verseny szintek hatalmas, és most már egyre ezt. Besics rendkívül jól illeszkedik a csapatunkba, és rendelkezik az Európa Ligához szükséges tapasztalattal.

Muhamed Besics úgy nyilatkozott, Roberto Martinez személye volt a legfőbb oka annak, hogy az Evertont választotta. Több klub szerette volna leigazolni, de amikor először találkozott a menedzserrel, rögtön meg volt győződve, hogy csak egy célpontja lehet…

– A legfontosabb ok, amiért aláírtam az Evertonhoz, az Roberto Martinez. Azt hiszem, ő egy fantasztikus edző. Tudom, hogy az Everton egy tradicionális klub, és a szurkolók fantasztikusak – kezdte Besics. – Azt hiszem, ez a legnagyobb lépés a számomra, miután elhagytam Magyarországot. Azt hiszem, a stílusom alkalmas arra, hogy a Premier League-ben játsszak. Szerintem ez a legjobb bajnokság a világon. Nehéz dolgom lesz, mert fantasztikus játékosai vannak a klubnak, de az edző segítségével minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. A világbajnokság nagyon fontos volt számomra, azon belül is az Argentína elleni meccs volt a legfontosabb. Azt hiszem, jól teljesítettem, és sok klubtól kerestek meg, köztük Martinez is. Bárhol tudok játszani, de azt hiszem, az Evertonban középső középpályásként szerepelek majd. Szeretek a középpályán focizni, mert sok labdát kapok, és azt hiszem, ez a legjobb pozíció számomra.

Olvasói sztorik