NB I

Együtt kampányolnak az ultrák a Fradiért

Egységbe tömörítette az NB I-es csapatok szurkolóit a vénaszkenneres beléptetőrendszer elleni tiltakozás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I-es nyitófordulóban a stadionokba kilátogató különböző szurkolótáborokat egységbe fonta a Ferencváros új stadionjába tervezett vénaszkenneres beléptetőrendszer elleni tiltakozás.

A Fradi-drukkerek hetek óta tiltakoznak klubjuk vezetése, az MLSZ és a kormány – véleményük szerint – eltúlzott biztonsági politikája ellen. Az ultrák szerint a már korábban bevezetésre került szurkolói regisztráció, a kiépített kamerarendszerek, valamint megfelelő számú rendező alkalmazásával is garantálható lenne a stadionok biztonsága.

Mivel az ujj- és vénalenyomatos beléptetés használatát a kormány törvényben fogadta el, a többi szurkolótábor attól tart, hogy a jövőben az ő klubjuk is bevezeti. A hétvégén ezért többek között a debreceni, a nyíregyházi, a diósgyőri, a szombathelyi, az újpesti és a székesfehérvári drukkerek is szolidaritást vállaltak a Fradi-szurkolókkal, mégpedig úgy, hogy bajtársaikhoz hasonlóan fehér pólóban biztatták csapatukat.

Érdekesség, hogy a Fradi testvércsapatának számító osztrák Rapid Wien ultrái magyar nyelvű transzparensen biztosították támogatásukról a ferencvárosi szurkolókat – írja a Bors.

Olvasói sztorik