NB I

Bizakodó a Fradival kapcsolatban

Józsi Györgyöt a ZTE is hívta, de egyelőre nincs csapata a Ferencváros korábbi csapatkapitányának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Június végén járt le Józsi György szerződése a Ferencvárosnál, így távozott a klubtól. A 31 éves középpályás 2010-ben a Győri ETO együttesétől igazolt a Fradiba, korábban pedig nevelőegyesületében, Zalaegerszegen szerepelt évekig. A Rangadó.hu megkereste a korábbi ferencvárosi csapatkapitányt, akinek egyelőre nincs csapata, de mindenképp szeretne Budapest környékén maradni.

– Nincs még semmilyen fejlemény, jelenleg itthon vagyok Zalaegerszegen, a szülővárosomban, és egyénileg készülök – kezdte Józsi György. – Szó volt róla, hogy esetleg a ZTE-ben folytatom, de aztán úgy döntöttem, hogy nem jövök vissza a zalaiakhoz. Nincs egyelőre semmilyen konkrétum, de vannak kritériumaim, szeretnék elsősorban Budapest környékén maradni, mert itt megtaláltam a számításaimat. Természetesen később bármi előfordulhat, de most Pest körül szeretnék maradni. Van még egy hónap, majd meglátjuk, hogyan alakul a sorsom.

– Miért távozott a Ferencvárostól? Ez az ön döntése volt?
– Nem, olyan döntés született, hogy nem velem képzelik el a jövőt. Nincs ezzel semmi probléma, ez benne van a futballban. Négy évet töltöttem a Ferencvárosnál, és mondhatom, hogy jó szájízzel jöttem el. Továbbra is ugyanúgy szurkolok a csapatnak, és nincs bennem semmi rossz érzés, sőt inkább pozitív és szép emlékeket őrzök erről az időszakról.

– Több meghatározó játékos is távozott a Fraditól a nyáron, és egyelőre nem úgy jönnek az eredmények, ahogy sokan várták. Mit szól a változásokhoz?
– Ez a futball velejárója. Volt egy edzőváltás télen, érkezett Thomas Doll, és mindig az edző feladata, hogy kiket igazol, kiben bízik, és kiben nem, vagy az öltözőben milyen hierarchia van. A Fradinál most nagy változások történtek, sok játékos távozott, és érkeztek a helyükre újak. A céljuk természetesen az, hogy acélosabbak legyenek, és bajnoki címet nyerjenek. Sokan kérdezik tőlem, hogy mit gondolok az új játékosokról, de mindig azt szoktam mondani, hogy öt-tíz mérkőzés után lehet átfogóbb véleményt alkotni. Tény, hogy a Rijeka ellen is két vereség volt, és a Pápa ellen is kikapott a csapat, de én bizakodó vagyok a Fradival kapcsolatban. Sokan elfelejtik azt is, hogy egész évben a Puskás-stadionban játszottuk a meccseket, és szerintem nagy segítség lesz az új stadion, és az, hogy újra lesz hazai pálya. Messzemenő következtetéseket nem vonnék le abból, hogy a Fradi most kikapott. Minőségi játékosok érkeztek, például Gera Zoltán személyében. A külföldieket annyira nem ismerem, de biztosan ők is jó játékosok, hiszen jó helyekről érkeztek – mondta Józsi György.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik