NB I

Gera és Böde is kevés volt – kikapott a Fradi

A Ferencváros nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Lombard Pápa otthonában az élvonal második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)
Pápa, 3500 néző. Játékvezető: Fábián
Pápa: Szűcs L. – Jagodics B., Tóth G., Csizmadia, Frizoni (Faggyas, 55.) – Sluka, Bogunovics, Csilus T., Zulevs – Kenesei K. (Waltner, 70.), Popin (Nagy T., 83.). Edző: Mátyus János
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Csilus Á., 71.), Mateos, Bosnjak – Busai (Ugrai, 80.), Gyömbér, Kukurozovics (Nagy D., a szünetben) – Gera – Böde, Lauth. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Popin (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első fordulóban mesterhármast elérő Böde Dániel, valamint a nagy visszatérő Gera Zoltán is a Fradi kezdőcsapatában kapott helyet, a sérült Somalia és az eltiltott Pavlovics viszont hiányzott. A hazaiaknál Szűcs Lajos, Csizmadia Csaba és Mátyus János vezetőedző komoly ferencvárosi múlttal rendelkezik, Csilus Tamás pedig éppen az FTC kölcsönjátékosaként szerepel Pápán. A nemrégiben igazolt szerb csatár, Szasa Popin rögtön a kezdőben debütált.

A hatodik percben egy szabadrúgás, majd Böde passza után Gera gólt szerzett, de a játékvezető szabálytalanságot látott, ezért a Pápa javára ítélt. A várakozásoknak megfelelően a vendégek léptek fel támadólag, a Lombard pedig védekezésre kényszerült. A 15. percben Böde középre passzolt labdáját Busai Attila lőtte kapura, de a hazaiak blokkoltak. A hazaiak először a 23. percben próbáltak veszélyeztetni Kenesei révén. Öt perccel később Böde adta be a labdát az alapvonalról – a labda kiment, de a játékvezető és az alapvonali asszisztens sem vette észre –, Lauth közvetlen közelről lőtt, de Szűcs Lajos nagy bravúrral védett.

A 32. percben Busai szerzett labdát a tizenhatoson belül, de jól helyezett lövését Szűcs védte. A hajrában is veszélyes beadásokkal próbálkoztak a fővárosiak, a túloldalon a szünet előtt Kenesei Krisztián szabadrúgása szállt a kapu mellé. A Ferencváros sokat tett a gólszerzés érdekében, de az első félidőt megúszta a több védekezési hibát is elkövető Pápa.

A második félidő elején a hazaiaknak voltak ígéretes lehetőségeik, de Dibusz Dénes kétszer is jól avatkozott játékba. Ezután a Fradi pillanatai következtek, ám a pápaiak három alkalommal is hatékonyan blokkoltak a tizenhatoson belül. A 62. percben derült égből villámcsapásként érkezett a Lombard gólja: Csizmadia pontos beadását a becsúszó Szasa Popin a kapusba rúgta, de onnan a labda a hálóba gurult (1-0).

A folytatásban továbbra is jól védekeztek, jól blokkoltak a hazaiak, a Fradi pedig látszólag nem tudott ritmust váltani, hiányzott az átütőerő a próbálkozásokból. A 79. percben Lauth tekert centikkel a kapufa mellé. A 85. percben Böde csúsztatott fejjel Mateos elé, aki az ötös vonaláról nem tudott a hálóba helyezni. A 91. percben Mateos lövését védte Szűcs. Ezután Gera veszélyes lövése szállt a keresztléc fölé. Az FTC nem tudta megismételni kecskeméti teljesítményét és eredményességét, és a második fordulóban máris fontos pontokat vesztett.

– Nem volt átütőerő és kreativitás a Fradi játékában, ráadásul olyan csapattól kapott ki, amelyik nem is akart nyerni. A pápaiak a null-nullért mentek ki a pályára, az első félidőben nem is nagyon jutottak el a vendégek kapujáig. Aztán a második felvonásban ráéreztek a lehetőségre. A Ferencvárosnál úgy gondoltak, egyszer úgyis betalálnak, de a labda magától nem fog bemenni a kapuba. Pontatlanok voltak a beadások, és ahogy telt az idő, ész nélkül sürgették a játékot középen. Gera Zoltán próbálkozott, de még nem értik őt a társak. Kevés lábon állt a Fradi gólszerzés tekintetében, mert vagy Böde betalál, vagy szinte senki. Ha reggelig játszanak, az FTC akkor sem szerzett volna gólt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Wukovics László, a Ferencváros és az Újpest egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik