NB I

Első Fradi-edzés az új stadionban

Az FTC játékosai birtokba vették az új létesítményt, amelyre a szurkolók is nagyon kíváncsiak. Videó!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután birtokba vette a Fradi a Groupama Arénát, Thomas Doll ugyanis megtartotta első edzését az új stadionban. A fradi.hu készített egy videót, amelyben láthatóak az első labdaérintések, és azt is megtudhatjuk, a játékosok hogyan várja a vasárnapi, Chelsea elleni gálamérkőzést.

Szombaton délelőtt 10-kor kezdődött a családi nap a Groupama Aréna melletti területen. Az FTC ingyenes gyermekprogramokkal, koncertekkel, stadiontúrával, valamint beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. A stadiontúra iránt egyébként óriási volt az érdeklődés, a sor a népligeti buszpályaudvarig tartott.

Felavatták a Fradi sas-szobrát

A Ferencváros családi napján szombaton felavatták a klub új stadionja, a Groupama Aréna előtti Sas-szobrot.

– Reméljük, ez a szobor találkozópont lesz a fradisták számára és itt ünnepelhetjük majd a labdarúgócsapat huszonkilencedik bajnoki címét és huszonegyedik Magyar Kupa-diadalát – mondta ünnepi beszédében Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

Tarlós István főpolgármester többek között arról beszélt, hogy az FTC címerét egykori játékosa, Manno Miltiades tervezte 1928-ban és abban már szerepelt a madár, amely akkor még turul volt, s a későbbiekben lett a sas a klub kabalaállata.

– Amíg nem lesz nemzetközi szintű FTC, addig a magyar futball felemelkedéséről nem lehet beszélni – jelentette ki a városvezető, akit saját bevallása szerint megérintett az ünnepség, mert ötéves kora óta maga is fradista.

A Szőke Gábor Miklós által tervezett szobor nyolc méter magas, a madár szárnyfesztávolsága 16 méter. Az alkotás, amely egy labdára lecsapó sast ábrázol, ötezer acéldarabból áll.

A művész elmondta, eddig fával dolgozott, de az örökkévalóság fontos szempont volt, ezért a rozsdamentes acél mellett döntött.

A Ferencváros családi napjára, amelyet egy nappal a csapat Chelsea elleni stadionavató mérkőzése előtt rendeztek, több ezer érdeklődő látogatott el. A drukkerek ingyenes stadionbejáráson vehetnek részt, emellett a nap folyamán koncertekkel szórakoztatják őket és találkozhatnak az egyesület legendás alakjaival.

Olvasói sztorik