Hírek

A Fradi-stadion a legkorszerűbb Európában

A kormánybiztos szerint nagyon jó visszajelzések érkeztek az UEFA-tól, a FIFA-tól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, a Groupama Aréna jelenleg Európa legkorszerűbb stadionja, amelyet Fradi-szívvel építettek, és az UEFA-nak, valamint a FIFA-nak is tetszik.

– Sokan egy lyukas garast nem adtak azért, amikor Kubatov Gáborral kiálltunk, és azt mondtuk, hogy itt egy-két éven belül felépül az új Fradi-stadion. Most egy ideje már mindenki elhiszi nekünk, és talán azt is mondhatjuk, hogy csodájára jár az ország és a világ. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az UEFA-tól, a FIFA-tól – mondta Fürjes Balázs a Groupama Arénáról, amelyet a hétvégén avatnak fel hivatalosan. A kormánybiztos ezt az időszakot egy csodálatos kalandnak értékeli, ami nagy harc volt, de most, hogy a közönség birtokába veszi a létesítményt, megvan a gyümölcse.

Szombaton egész nap Fradi Családi Ünnep néven ingyenes fesztivál lesz a stadion mellett, koncertek és egyéb családi rendezvények mellett felavatják a sas-szobrot, de egykori és jelenlegi Fradi-játékosokkal is lehet majd találkozni. Eközben helyszíni regisztráció után bárki ingyen beléphet a stadionba.

– Vezetett stadiontúrákat fogunk tartani. Én magam is, Kubatov Gábor vagy Scheer Sándor, a Market Zrt. vezetője, akik építették a stadiont. Azt hiszem olyanok, akik az első pillanattól kezdve követtük, és jól ismerjük a stadion minden zegét-zugát – beszélt a programokról Fürjes Balázs.

A stadiontúrák során FTC-játékosok is csatlakoznak a csoportokhoz, és együtt nézhetik meg velük a múzeumot, az öltözőket, a sajtórészleget, a konferenciatermeket, a VIP-páholyokat is. A kispadra is le lehet majd ülni, és a gyepre is ki lehet sétálni. A szombati napról a Sport2 számol be 17 órától, míg a Chelsea elleni stadionavatót a Sport1 közvetíti vasárnap 19 órai kezdettel.

– Amikor egy épületből, és most éppen egy stadionból a legújabbat építjük, akkor, ha gondosan végezzük a munkánkat, megvan a lehetőségünk, hogy a világ éppen adott tudását mind felhasználjuk, és ezért a legkorszerűbbet építsük meg. Szerintem ez most itt Magyarországon, Budapesten, a Ferencvárosban sikerült, ez valóban Európa legkorszerűbb stadionja. Ahol egyszerre ilyen jó a sportfunkció, a közönség kiszolgálása, és közben építészetileg is ennyire esztétikus, látványos, klassz, szép épület született volna, ilyennel én nem találkoztam, de az is igaz, hogy elfogult vagyok, és természetesen nem jártam a világ összes stadionjában – értékelte a végeredményt, a Groupama Arénát a kormánybiztos.

Azt is elmondta Fürjes Balázs, mi kellett ahhoz, hogy határidő előtt, egyetlen fillér többletköltség nélkül épüljön fel a stadion, és az eredmény is impozáns legyen.

– Egy csapat voltunk, végig egy ügyet szolgáltunk, mindenki ugyanabba az irányba ment, és egészen biztosan benne volt az is, hogy a kulcsszerepelők, Kubatov Gábor, Scheer Sándor és jómagam is, ha fogalmazhatok így, megveszekedett Fradisták vagyunk, amióta az eszünket tudjuk. Sokkal több volt ez, mint egy egyszerű munka, a szívügyünk volt, Fradi-szívvel is építettük ezt a stadiont. Nem úgy volt, hogy elkészültünk a tervekkel, és akkor ráhagytuk, hogy majd megépítik, hanem az építés ideje alatt is folyamatosan járt az agyunk, hogy még mit lehetne jobbá tenni, hol tudunk egy kis spirituszt belevinni. Szerintem ezért sikerült ilyen jól – mondta végül Fürjes Balázs.

Olvasói sztorik