NB I

Nemet mondanak a Chelsea-re

Az elkötelezett Fradi-szurkolók a vasárnapi gálameccs előtt a Rapid Wien drukkerei ellen fociznak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros szurkolói évtizedek óta szoros baráti viszonyban vannak az osztrák Rapid Wien drukkereivel, ezért a legjobban annak örültek volna, ha a bécsi csapatot hívja meg a klubvezetés a Groupama Aréna ünnepélyes megnyitójára. Egy ideje már tudjuk, hogy az angol Chelsea lesz az ellenfél vasárnap este, ráadásul az ultrák a magas jegyárak, a kötelező szurkolói kártya és a tenyérlenyomatos beléptetőrendszer ellen is tiltakoznak, ezért távol maradnak a meccstől. A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül elnevezésű Facebook-csoport közleménye szerint őket várják egy kerülettel odébb, ahol Fradi-drukkerek a Rapid Wien szurkolóival találkoznak és fociznak a stadionavató mérkőzés időpontját megelőzően.

„Sokan szerettétek volna, ha az új stadiont a Rapid Wien csapatával, korrekt jegyárak mellett avattuk volna fel. Sajnos a vezetőség máshogy döntött. Mi azonban – a kialakult körülmények ellenére is – a lehetőségeinkhez mérten szeretnénk megünnepelni ezt a napot. Pár kilométerrel a főesemény mellett, egy kisebb rendezvény életre hívásával gondolunk azokra a Fradistákra is, akiknek anyagi lehetőségeik nem engedik meg a stadionavatóra történő bejutást.”

Esemény: Ferencváros szurkolók – Rapid Wien szurkolók futballmérkőzés 2×30 percben

Helyszín: BKV-pálya, Sport utca

Időpont: augusztus 10. 16 óra

Jegyár: becsületkassza lesz a bejáratnál

„Focizunk egy jót, szurkolunk egy jót, majd a mérkőzés után a Romantikus Erőszak zenekar egy koncert keretein belül játszik ismert Fradi-nótákat. A helyszínen megfizethető áron büfé üzemel majd. A rendezvényre szeretettel várunk MINDEN FRADISTÁT – akár regisztrált az új stadionba, akár nem – természetesen azokat is, akik kilátogatnak utána a Ferencváros–Chelsea mérkőzésre.”

Olvasói sztorik