NB I

A magyarok nem fociznak a románok ellen

A két nemzet szurkolói közti feszültség és a kiemelt biztonsági intézkedések nem teszik lehetővé a barátságos meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott szeptember 7-én kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, az első ellenfél Észak-Írország lesz a ferencvárosi Groupama Arénában. A 18 órakor kezdődő mérkőzés előtt a magyar és északír drukkerei csapatai is találkoznak egymással egy nagypályás meccs keretében.

A magyar szurkolók közleményéből kiderül, hogy a mérkőzés 14:30-kor kezdődik a népligeti Építők-stadionban. A találkozó az északírek kezdeményezésére valósul meg, amelynek célja a két nemzet szurkolói közti jó kapcsolat kialakítása, közös készülődés az Európa-bajnoki selejtezőre, illetve egy minitorna szervezése a selejtezőcsoportban lévő többi nemzeti válogatott szurkolói csapatainak bevonásával.

A minitorna tényleg mini lesz, hiszen csak Észak-Írország, Finnország, Magyarország és Románia szurkolói csapatai vesznek részt rajta, a mérkőzésekre a hivatalos válogatott találkozók előtt kerül sor. A magyar szurkolói csapat Románia kivételével mindenkivel megmérkőzik, ennek oka, hogy a két nemzet drukkerei közti feszültség, és a kiemelt biztonsági intézkedések nem teszik lehetővé. A két mérkőzés eredményét a hazai csapatok javára 3-0-s gólaránnyal írják jóvá. A minitorna végén a legtöbb pontot gyűjtő nemzeti szurkolói csapat trófea díjazásban részesül.

„A magyar csapat szolidaritást vállal a szervezett szurkolói csoportokkal, tekintettel arra, hogy bár teljes mértékben egyetért az MLSZ és az egyesületek azon törekvéseivel, hogy a stadionok biztonságosabbak, jobbak legyenek, Rijekában a ferencvárosi szurkolókat ért atrocitás, és a Ferencvárosi TC által tanúsított közömbösség miatt úgy érezzük, hogy az egyesületek nem veszik komolyan a magyar szurkolók biztonságát, nem állnak ki a magyar szurkolók mellett, és nem védik meg őket a valós veszélyektől, amikor igazán szükség volna rá.”

„A mérkőzés erre a tényre kívánja felhívni a figyelmet, azzal a céllal, hogy a jövőbeni nemzetközi mérkőzések során az egyesületek vállaljanak nagyobb felelősséget szurkolóik iránt. Az északír szurkolók csapata egyetért a magyar csapat céljaival, és szolidaritást vállal a magyar szurkolókkal! A magyar csapat tagjai a szolidaritás jegyében a 18 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőt nem fogják megtekinteni az FTC új stadionjában!” – írják a közleményben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik