NB I

Egressyt lenyűgözte a Fradi-stadion

Az egykori újpesti szerint csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a Groupama Arénáról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn este rendezték a Groupama Aréna főpróbáját a Chelsea elleni standionavató-mérkőzés előtt. A gálameccsen a Fradi öregfiúk-csapata az Újpest ellen mérkőzött; a találkozó tizenegy gólt hozott, és végül a vendég lila-fehér együttes nyert 6-5-re – a többi közt Egressy Gábor három találatának köszönhetően.

Egressy a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, örül a sikernek, bár a végén már ők is a döntetlenért hajtottak. Az új stadionról csak szuperlatívuszokban tudott beszélni, úgy érzi, vendégjátékosként is fantasztikus érzés lesz ebben az arénában játszani.

– Milyen volt ismét pályára lépni az Üllői úton? Komolyan vették a találkozót?
– Ahogy mindig is, most is nagyon jó volt a Fradi ellen játszani. Igaz, már nem éles rangadót vívtunk, de így is kiváló volt a hangulat. Sajnálom, hogy nem döntetlennel ért véget a találkozó, bár a győzelemnek is örülök. Természetesen, amikor az ember pályára lép – legyen az tétmeccs vagy gálamérkőzés –, akkor győzni akar, azonban most a végén már próbáltunk arra játszani, hogy kiegyenlítsen az ellenfél, de ez nem sikerült – jegyezte meg Egressy Gábor.

– A stadion mennyire nyerte el a tetszését?
– Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az arénáról. Az akusztikája lenyűgöző volt, például a bíró sípszava is nagyon élesen csengett a fülünkben, a kilátogató hatezer ember pedig félelmetes hangulatot teremtett. El tudom képzelni, milyen hangulat lesz ott, amikor a nagy csapat lép pályára. Ebben a stadionban rosszul nem lehet játszani, egyszerűen a hangulata mind a hazai, mind a vendég csapatot fel tudja dobni.

– Egykori újpestiként most is követi volt csapatát. Mit szól a Magyar Kupa- és Szurperkupa-győztes együttes eddigi szerepléséhez?
– A klub továbbra is gondol egykori játékosaira, így öregfiúként mindig kint lehetek a hazai meccseinken. A gyermekem is rajong a csapatért, gyakorlatilag minden bajnokin kint vagyunk. A mostani Újpest már jobb csapat annál, mint amilyen a korábbi években volt. Bár úgy érzem, vérmes reményeket még nem szabad táplálni, látható, hogy egyre jobban játszik az együttes. A Magyar Kupa-, valamint a Szuperkupa-győzelem nagy tett volt, Nebojsa Vignjevics és a szakmai stáb kiváló munkát végzett, és végez most is. Egyre jobb játékosok érkeznek, jól építkezik a vezetőség, bár úgy érzem, a szurkolók által megfogalmazott célok még kicsit erősek. Jó alapon áll most a klub, lehet tovább építkezni.

– Sokan úgy látják, a támadósorban kellene még egy-két játékos Kabát Péter mellé. Ön szerint is elől kellene leginkább erősíteni?
– Csatárok nélkül nehéz jó eredményeket elérni, ez tény. Minden tiszteletem Kabát Péteré, nagyon sokat tett és tesz ezért a csapatért, de fiatalabb már ő sem lesz. Kell még mellé két-három társ a támadósorba, egyedül ő sem tudja folyamatosan vállán vinni a csapatot. Sérülés, formahanyatlás esetén kell, aki a helyébe lép. Én is a támadósorban érzek hiányt. Az építkezés jól kezdődött, hiszen azt mondják, először a védekezést kell jól összerakni. Azonban az is igaz, hogy nehéz megtalálni a jó alapanyagot mindehhez, de biztos vagyok benne, hogy ezt is megoldja a stáb.

Olvasói sztorik