Hírek

Két pontot levontak a Vasastól!

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága csütörtökön helybenhagyta a fegyelmi testület korábbi döntését, amely két pont levonásával bünteti a Vasast.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– A Vasas nem tudott olyan bizonyítékot bemutatni, amely megcáfolná, hogy játékosa, Haris Mehmedagics a tavaszi első és második fordulóban nem rendelkezett érvényes sportorvosi igazolással – mondta Csorba Zsolt, a fellebbviteli bizottság elnöke az MTI érdeklődésére.
A fegyelmi bizottság április 3-án kétszer egy pont levonása mellett döntött, mivel a horvát futballista lejárt sportorvosi engedéllyel volt benevezve az első és a második tavaszi fordulóban. Az MLSZ-től kapott tájékoztatás szerint a fegyelmi bizottság korábbi, a klub tartozásaival kapcsolatos, szintén pontlevonásokat tartalmazó ítéleteit hatályon kívül helyezték, mert az angyalföldi együttes rendezte adósságait.
Az OTP Bank Ligában jelenleg 15., kieső helyen álló Vasas a két pont levonásával még nehezebb helyzetbe került a bennmaradás kiharcolását illetően, ugyanis három fordulóval a bajnokság vége előtt háromról öt pontra nőtt a hátránya a 14. Pápával szemben.
Ez azt jelenti, a Vasas most hétvégén akkor esik ki az élvonalból, ha pénteken kikap Pakson, továbbá szombaton a Pápa hazai pályán legyőzi a Kecskemétet, a Kaposvár pedig pontot szerez a vendég Haladás ellen. Amennyiben a Vasas döntetlent ér el a saját meccsén, akkor a biztos búcsújához a Kaposvárnak is nyernie kell.

„Az utolsó mérkőzés utolsó pillanatáig van esélyünk”

– Az MLSZ fórumai első- és másodfokon is elmarasztalták a klubot, és két bajnoki pont levonásáról döntöttek. Ez most nagyon fájó veszteség. Be kell látnunk, hogy szabálykövető sportvezetőként az előző időszak elhibázott döntéseiért is nekünk kell vállalni a felelősséget – nyilatkozta a klub honlapján Kovács Norbert, a Vasas Futball Kft. ügyvezetője. – A labdarúgás csodálatos játék, méltán vonzza a legnagyobb tömegeket, úgy illik, hogy rend legyen, s az erre való törekvés a sportág vezetőinek a felelőssége. Az MLSZ törekvései példamutatóak ezen a téren. Bízunk abban, hogy az a folyamat, amit elkezdtünk, követendő példa lesz az egész magyar labdarúgásban. Ez a folyamat arról szól, hogy nem ígérünk felelőtlenül, a fizetési kötelezettségeinket teljesítjük, és korrekt módon intézzük a dolgainkat mind az MLSZ, a játékosaink és alkalmazottaink felé. Az utolsó mérkőzés utolsó pillanatáig van esélyünk, bízom a csapatunkban. Vezetőként, a lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön. Ehhez ma már biztos, hogy mindhárom mérkőzést meg kell nyernünk.

A módosított tabella
1. Debrecen 65 pont
2. Videoton 57 pont (52-18)
3. Győr 57 pont (50-29)
4. Honvéd 43 pont
5. Kecskemét 41 pont
6. Paks 38 pont
7. Diósgyőr 37 pont
8. Haladás 34 pont (36-33)
9. Pécs (33-39)
10. Ferencváros 33 pont
11. Újpest 30 pont (8 győzelem)
12. Siófok 30 pont (7 győzelem)
13. Kaposvár 28 pont
14. Pápa 27 pont
15. Vasas 22 pont (2 pont levonva)
16. Zalaegerszeg 12 pont (kiesett)
Olvasói sztorik