Hírek

Ismét a Vasas SC a futballklub tulajdonosa!

A Vasas Sport Club elnöke, Markovits László, a Híd Zrt. képviseletében Faragó Attila, és a Vasas Futball Club Kft. ügyvezetője Kovács Ágnes megállapodtak a tulajdonosváltásról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Markovits László nyilatkozatából kiderült, hogy a Vasas SC ügyvezetése az elmúlt hónapokban háromszor is kísérletet tett, hogy jóhiszemű partnerként, valamennyi fél megelégedésére rendezze a labdarúgó kft. helyzetét. Előbb maga tett ajánlatot a többségi tulajdonos részének kivásárlására, majd ezután próbált élni vételi jogával. A cégbírósági döntés után a helyzet minél előbbi rendezése érdekében lemondott elővásárlási jogáról a jelentkező német befektető javára, illetve elfogadta a HunGast lehetséges tulajdonszerzését a szükséges garanciák mellett.

– A fent említett időszak rengeteg fordulatot, ellentmondásos híreket hozott. Sokáig lehetne elemezni a helyzetet, rengeteg közlemény, interjú látott napvilágot – idézi a sportclub honlapja az elnök szavait. – A Vasas elnöksége és ügyvezetése innentől kezdve kizárólag a jelenre és a jövőre kíván koncentrálni. A mai megállapodással a Vasas SC ezennel teljes jogú tulajdonosává válik a labdarúgó kft-nek, és azonnal hozzálát a kialakult helyzet feltárásának, a nyitott kérdések rendezésének és a napi működés menedzselésének. A Vasas SC tisztában van azzal, hogy egy nagyon nehéz időszak következik mind a pályán, mind a pályán kívül.

Markovits László kerek-perec kijelentette: nem tudják garantálni, hogy a csapat bennmarad az NB I-ben, ezt csak a játékosok tudják kiharcolni a pályán!

– Mi annyit tudunk tenni, hogy a mai naptól gondoskodunk a nyugodt munka feltételeiről – folytatta a klubelnök. – Akár bennmarad a csapat, akár a másodosztályban folytatja, a Vasas SC garantálja a nemzeti bajnokságban való indulás feltételeit. Ennél is fontosabb azonban a hosszú évtizedek munkájával elért jó hírünk megőrzése, és továbbvitele. A Vasas neve 101 éve egybeforrt a sportszerűséggel, a megbízhatósággal, a szavahihetőséggel és a tisztességgel. Egyet biztos tudunk ígérni, ez a szemlélet fog újra beköltözni a Fáy utcai szentélybe. Hálásak vagyunk mindenkinek, akik a nehézségek ellenére kitartottak mellettünk és segíteni próbáltak. Köszönöm az NB I-es és NB III-as keret valamennyi edzőjének és játékosának, hogy az elmúlt hónapokban nélkülözve és hitegetve is mindent megtett az eredményes szereplésért, az első csapat esetében a kiesés elkerüléséért. Kiemelten köszönöm a Vasas-függőknek, hogy sokszor a kilátástalanság ellenére a legvégsőkig bíztak a helyzet megoldásában.

Faragó Attila a megállapodáshoz hozzáfűzte, nagyon örül, hogy sikerült a megállapodás, sok sikert kíván a Vasasnak, és kijelentette, szeretne a magyar labdarúgásban további szerepet vállalni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik