Hírek

Ámokfutás és tragikomédia a Vasasnál

Markovits László Vasas-elnök szerint érthetetlen és követhetetlen a futballcsapatot üzemeltető cég működése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön elnökségi ülést tartott a Vasas SC. A Futball Kft-vel kapcsolatban hozott döntésről Markovits László elnök a klub honlapján azt mondta, az ügyvezetés minden erejével támogatja György Tamást, hogy a Híd Zrt-től megvásárolhassa a Vasas Futball Club Kft. kilencvenkilenc százalékos tulajdonjogát. Ennek érdekében a sportclub szükség esetén lemond elővásárlási jogáról György Tamás javára.

– A Vasas Sport Club elnökeként mindig mértéktartóan kell nyilatkoznom, és a lehető legkényesebb kérdésekben is diplomatikusan kell véleményt nyilvánítanom – kezdte Markovits. – A Vasas Futball Club Kft. és Faragó Attila által vezetett Híd Zrt. esetében ezt ma már nagyon nehezemre esik megtennem, hiszen az a magatartás, ámokfutás és tragikomédia, ami folyik a napi működés és a felnőtt csapat eladása kapcsán az elmúlt hónapokban, az mindannyiunk számára érthetetlen, illetve követhetetlen, valamint ez a viselkedés teljes mértékben elítélendő, és súlyos károkat okoz az egyesület egészének megítélésével kapcsolatban.

Mint közismert, jelenleg a Vasas Futball Club Kft-vel szemben számos fegyelmi ügy van folyamatban az MLSZ-nél, valamint a FIFA-nál, nem is beszélve a tetemes tartozásokról, és a kft. elleni felszámolási kezdeményezésekről.

– Ez idáig a helyzet megoldására irányuló törekvéseink, mint például az adásvételi szerződés betartására való felszólítás, a stadion használatnak a letiltása, szép szóval, türelemmel lefolytatott rengeteg egyeztetés, majd végül a vételi jog gyakorlása sem érte el célját – folytatta Markovits László. – A szükséges változás érdekében a mai napon a Vasas SC elnöksége megbízott azzal, a klub ügyvezetése minden erejével támogassa György Tamást, hogy a Híd Zrt-től megvásárolhassa a Vasas Futball Club Kft. kilencvenkilenc százalékos tulajdonjogát. Ennek érdekében a Vasas Sport Club szükség esetén lemond elővásárlási jogáról György Tamás javára, és várakozással tekint a szerződés megkötése elé.

Amennyiben a felek között nem jön létre megállapodás, az elnökség úgy döntött, hogy a Vasas SC végérvényesen elhatárolódik a Vasas Futball Club Kft. többségi tulajdonosától a Híd Zrt-től, és vezérigazgatójától Faragó Attilától. Ebben az esetben a már folyó polgári viták mellett a Vasas Sport Club minden lehetséges jogi lépést megtesz.

Olvasói sztorik