Hírek

Március végéig lezárulhatnak a tárgyalások

Rangadó
Rangadó

2012. 03. 21. 12:10

A Vasas Futball Kft. leendő többségi tulajdonosa ismerteti terveit és céljait az angyalföldi felnőtt labdarúgással kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas Futball Kft. leendő többségi tulajdonosa, a Vasas Kubala Akadémiát is irányító HunGast cégcsoport közleményt juttatott el a magyar sportsajtóhoz, amelyben ismerteti terveit és céljait az angyalföldi felnőtt labdarúgással kapcsolatban.

Tisztelt Szurkolók, Érdeklődők, Sportbarátok!

Nagyon köszönjük azt az érdeklődést, ami a Vasas Futball Kft.-t övezi az elmúlt napokban!

Nehéz időszakot él át a Vasas-Híd futballcsapat és szükség van minden támogatásra. Elfogytak a lehetőségek, ezért döntöttünk amellett, hogy lehetséges befektetőként igyekszünk ajánlatot tenni és bekerülni a Vasas Futball Klub Kft. tulajdonosi körébe, mint többségi tulajdonos.

A Hungast Cégcsoport 2011 áprilisa óta a piros-kék utánpótláscsapatokat működtető és versenyeztető Vasas Akadémia Kft. meghatározó tulajdonosa. Fontosnak tartottuk, hogy a közétkeztetésben napi szinten 15 ezer embert (ebből számos gyermeket) ellátó cégünk jövedelméből támogassuk az utánpótlássportot. A Vasas Akadémia Kft. irányítása alatt jelenleg 550 tehetséget gondozó szakmai munka folyik. 2011 decemberében Kubala László (a Vasasban is megfordult Barcelona-ikon) nevét vette fel a Pasaréten és a Fáy utcában működő utánpótlásműhely, ezzel is tisztelegve a magyar labdarúgás hagyományai előtt. A Vasas Kubala Akadémián folyó szakmai munka célja olyan játékosok képzése, akik helyt tudnak állni a hazai élvonalban és esetlegesen alkalmasak lehetnek nemzetközi sportkarrierre is. Köszönhetően az elmúlt időszak hiteles működésének, több szponzor is jelentkezett az akadémia finanszírozására. Az akadémia létérdeke, a kiemelt akadémiai státusz előfeltétele, hogy stabil, erős első csapat álljon példaképpen az akadémisták előtt.

Az elmúlt napokban komoly veszélybe került a Vasas NB I-es labdarúgócsapatának jövője, így jutottunk arra az álláspontra, hogy nekünk kell segítenünk abban, hogy az immár 101 éves angyalföldi klub továbbra is kiemelt szerepet kapjon a magyar labdarúgás formálásában. A TAO-keret támogatásának köszönhetően (amit ezúton is köszönök a Vasas Kubala Akadémia nevében az MLSZ-nek és a magyar államnak, valamint TAO-keretüket a Vasas Kubala Akadémiának felajánló támogatóinknak) felszabadultak más pénzügyi forrásaink, amit elképzeléseink szerint részben a felnőtt csapat támogatására fordítanánk. Mivel az akadémia érdekeit tartjuk szem előtt, hosszú távra tervezünk, hiszen az utánpótlás-nevelés eleve hosszú távú folyamatot jelent.

A feladatunk az, hogy megteremtsük a finanszírozás hátterét, de természetesen nyitva van az út a további befektetők előtt is, akik számára fontos a Vasas-hagyományok ápolása és a magyar utánpótlás-nevelés támogatása. Szeretnénk mindenkivel együttműködni annak érdekében, hogy a labdarúgó klub fennmaradhasson. Egy olyan csapatot szeretnénk, ahol lehetőségük van az akadémián nevelkedett tehetségeknek a bizonyításra. Ahol lépésről lépésre építkezve egy szerényebb költségvetésből is finanszírozható, stabil játékoskeret alakítható ki, továbbá ahol az utánpótlásból felkerülő fiatalok sem csak a kispadig jutnak.

A Vasas Sport Club jelmondata: a család az első! Amennyiben világos, átlátható, és elfogadható szerződési feltételek teremtődnek a Vasas Futball Kft. megvásárlására, akkor meg kell adnunk az esélyt annak, hogy a labdarúgó klub tovább éljen. Már napok óta tárgyalásokat folytatunk a Híd Akvizíciós Zrt-vel, valamint a jelenlegi és a lehetséges támogatókkal. Szeretnénk március végéig megnyugtatóan lezárni a tárgyalásokat. Addig kérjük türelmüket és szurkoljanak a csapatnak!

György Tamás

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Arsenal Manager Arsene Wenger during the UEFA Europa League, round of 16, 2nd leg football match between Arsenal and AC Milan on March 15, 2018 at the Emirates Stadium in London, England - Photo Stephen Wright / ProSportsImages / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.