Hírek

Március végéig lezárulhatnak a tárgyalások

A Vasas Futball Kft. leendő többségi tulajdonosa ismerteti terveit és céljait az angyalföldi felnőtt labdarúgással kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas Futball Kft. leendő többségi tulajdonosa, a Vasas Kubala Akadémiát is irányító HunGast cégcsoport közleményt juttatott el a magyar sportsajtóhoz, amelyben ismerteti terveit és céljait az angyalföldi felnőtt labdarúgással kapcsolatban.

Tisztelt Szurkolók, Érdeklődők, Sportbarátok!

Nagyon köszönjük azt az érdeklődést, ami a Vasas Futball Kft.-t övezi az elmúlt napokban!

Nehéz időszakot él át a Vasas-Híd futballcsapat és szükség van minden támogatásra. Elfogytak a lehetőségek, ezért döntöttünk amellett, hogy lehetséges befektetőként igyekszünk ajánlatot tenni és bekerülni a Vasas Futball Klub Kft. tulajdonosi körébe, mint többségi tulajdonos.

A Hungast Cégcsoport 2011 áprilisa óta a piros-kék utánpótláscsapatokat működtető és versenyeztető Vasas Akadémia Kft. meghatározó tulajdonosa. Fontosnak tartottuk, hogy a közétkeztetésben napi szinten 15 ezer embert (ebből számos gyermeket) ellátó cégünk jövedelméből támogassuk az utánpótlássportot. A Vasas Akadémia Kft. irányítása alatt jelenleg 550 tehetséget gondozó szakmai munka folyik. 2011 decemberében Kubala László (a Vasasban is megfordult Barcelona-ikon) nevét vette fel a Pasaréten és a Fáy utcában működő utánpótlásműhely, ezzel is tisztelegve a magyar labdarúgás hagyományai előtt. A Vasas Kubala Akadémián folyó szakmai munka célja olyan játékosok képzése, akik helyt tudnak állni a hazai élvonalban és esetlegesen alkalmasak lehetnek nemzetközi sportkarrierre is. Köszönhetően az elmúlt időszak hiteles működésének, több szponzor is jelentkezett az akadémia finanszírozására. Az akadémia létérdeke, a kiemelt akadémiai státusz előfeltétele, hogy stabil, erős első csapat álljon példaképpen az akadémisták előtt.

Az elmúlt napokban komoly veszélybe került a Vasas NB I-es labdarúgócsapatának jövője, így jutottunk arra az álláspontra, hogy nekünk kell segítenünk abban, hogy az immár 101 éves angyalföldi klub továbbra is kiemelt szerepet kapjon a magyar labdarúgás formálásában. A TAO-keret támogatásának köszönhetően (amit ezúton is köszönök a Vasas Kubala Akadémia nevében az MLSZ-nek és a magyar államnak, valamint TAO-keretüket a Vasas Kubala Akadémiának felajánló támogatóinknak) felszabadultak más pénzügyi forrásaink, amit elképzeléseink szerint részben a felnőtt csapat támogatására fordítanánk. Mivel az akadémia érdekeit tartjuk szem előtt, hosszú távra tervezünk, hiszen az utánpótlás-nevelés eleve hosszú távú folyamatot jelent.

A feladatunk az, hogy megteremtsük a finanszírozás hátterét, de természetesen nyitva van az út a további befektetők előtt is, akik számára fontos a Vasas-hagyományok ápolása és a magyar utánpótlás-nevelés támogatása. Szeretnénk mindenkivel együttműködni annak érdekében, hogy a labdarúgó klub fennmaradhasson. Egy olyan csapatot szeretnénk, ahol lehetőségük van az akadémián nevelkedett tehetségeknek a bizonyításra. Ahol lépésről lépésre építkezve egy szerényebb költségvetésből is finanszírozható, stabil játékoskeret alakítható ki, továbbá ahol az utánpótlásból felkerülő fiatalok sem csak a kispadig jutnak.

A Vasas Sport Club jelmondata: a család az első! Amennyiben világos, átlátható, és elfogadható szerződési feltételek teremtődnek a Vasas Futball Kft. megvásárlására, akkor meg kell adnunk az esélyt annak, hogy a labdarúgó klub tovább éljen. Már napok óta tárgyalásokat folytatunk a Híd Akvizíciós Zrt-vel, valamint a jelenlegi és a lehetséges támogatókkal. Szeretnénk március végéig megnyugtatóan lezárni a tárgyalásokat. Addig kérjük türelmüket és szurkoljanak a csapatnak!

György Tamás

Olvasói sztorik