Hírek

Nyárig mégsem adják el a Vasast

Noha március 15-én közleményben tudatta a labdarúgóklub, hogy a Vasas futballcsapatát működtető gazdasági társaságot eladja, erre nyárig mégsem kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gelei József sajtófőnök kedden az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az idény végéig biztosan nem lesz tulajdonosváltás az angyalföldi együttesnél, de további részleteket nem közölt.

Egy hónapja egy német tulajdonosjelölt, Alfredo Demiani sajtótájékoztatón közölte, hogy évi kétmillió eurót áldozna az együttesre. Két hete az anyaegyesület lemondott elővásárlási jogáról a Vasas Futball Kft-t illetően, amelyben egyszázalékos kisebbségi tulajdonos. Markovits László klubelnök ezt azzal indokolta, hogy a lépés elősegíti a 99 százalékos többségi tulajdonos Híd Zrt. és Alfredo Demiani közötti adás-vételi szerződés mielőbbi megkötését.

Ezt követően két nappal, március 15-én fordulatot vett az ügy, Faragó Attila, a Híd Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy döntött, a Vasas Akadémia tulajdonosi körének, amelynek élén a HunGast cégcsoport áll, adja át a Vasas Futball Kft-ben lévő üzletrészét.

Mindeközben Alfredo Demiani közölte: presztízsveszteségként éli meg, és pereskedni készül amiatt, hogy nem az ő befektetői csoportjáé lett a Vasas. Ettől függetlenül továbbra is érdeklődik magyar élvonalbeli labdarúgócsapatok iránt, van már kiszemeltje is…

Olvasói sztorik