Hírek

Tiszta képre vágynak

György Tamás, a Hungast Holding Zrt. vezérigazgatója kijelentette, nagyon komolyan gondolják, hogy szerepet vállalnak a Vasas futballklub működtetésében.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A Vasas SC, illetve az átmenetileg ismét százszázalékos tulajdonában lévő Vasas FC Kft. pénteki sajtótájékoztatóján György Tamás, a Hungast Holding Zrt. kifejtette, jelenleg azért a sportklub lépett be tulajdonosként a csapat működtetésébe, cége pedig támogatóként van jelen, mert a konszolidációban nem akartak részt venni, Markovits Lászlót és stábját sokkal alkalmasabbnak találják a helyzetet rendezésére. Amennyiben a következő idényre tiszta képet mutat a Vasas FC Kft., a Hungast cégcsoport vállalja a tulajdonosi szerepet, és megfelelő anyagi bázist teremt hosszútávon is.

Markovits László elnök ünnepélyesen köszöntötte a csapat legújabb játékosát, az Angliából hazatérő Gyepes Gábort, és átadta a védőnek új mezét.

Mint közismert, a Vasas együttese hat meccsen keresztül nem kapott gólt az őszi időszakban. A védelem stabilizálását várja a szakvezetés és a szurkolótábor az új játékostól, Gyepes Gábortól.

– Több összetevője van annak, hogy a Vasast választottam. Nem tudtam Angliában maradni, bár voltak lehetőségeim, de különböző okok miatt nem sikerült megállapodnom egyik érdeklődével sem – magyarázta a védő. – Itthon én állítottam magam elé olyan falat, hogy családi okok miatt nem akartam távol játszani Budapesttől. A legfontosabb klub az életemben a Ferencváros, elsőként természetesen az jött szóba, de szakmai okokra hivatkozva nem tartottak rám igényt. Azt mondták, erre a fél évre nem szeretnék megbontani a csapatot. Ezt fájó szívvel tudomásul vettem. A Vasas volt az egyetlen klub, amely komolyan vette a szándékomat, és egy perc alatt megállapodtunk. Sokan féltenek ettől a lehetőségtől, azt mondják, a csapat olyan helyzetben van, ami nem biztos, hogy engem előre tud vinni. Én erre azt válaszolom, hogy mindez nagyon komoly kihívás nekem, és mindenkinek a csapatnál. Képesek vagyunk arra, hogy a Vasast az NB I-ben tartsuk. Az angliai évek alatt sikerült elsajátítanom, hogy az utolsó percig küzdeni, hajtani kell. Érzem magamban is az erőt, és a csapattársaimban is. Szeretnék bizonyítani, hogy a Vasas nem ott áll a tabellán, ahol kellene. Garanciát vállalni én sem tudok semmire, de ígérem, mindent meg fogunk tenni, hogy a csapat még összefogottabban játsszon, és az élvonalban maradjon.

A hátvéd kifejtette, azért hozta nyilvánosságra, hogy havi bruttó százezer forintért, illetve egymilliós bennmaradási prémiumért igazolt Angyalföldre klubhoz, mert nem a pénz, hanem a játéklehetőség vonzotta a klubhoz.

– Egyértelmű, hogy nem az anyagiak döntöttek. Amikor korábban Magyarországon játszottam, akkor sem az anyagiak lebegtek a szemem előtt, hanem az, hogy minél jobban játsszak, és külföldre igazolhassak. Jelenleg is ez a helyzet. Azt beszélik, azért nem az FTc-t választottam, hanem a Vasast, mert jobb feltételeket kínáltak. Ezért hoztam nyilvánosságra a szerződésem részleteit, hogy világossá tegyem, ez nem így van – magyarázta Gyepes Gábor.

Marijan Vlak, a Vasas régi-új vezetőedzője úgy vélekedett, hogy együttes mindkét arcát megmutatta az előző fordulóban, a Videoton otthonában 4-1-re elvesztett meccsen.

– Az első félidőben jó játékkal egyenlő ellenfelei voltunk egy jó csapatnak, ez reményt ad arra, hogy ilyen teljesítménnyel megszerezzük azt az eredményt, hogy mindannyiunk akaratát és vágyát teljesítve bennmaradjunk. Tudomásul kell venni, hogy a helyzet nem ideális, de ha együttes erővel lépünk fel, elsősorban a játékosok, a szakmai stáb, és az emberek, akik a csapatot vezetik, ha közösen jó munkát végzünk, akkor benn tudunk maradni – közölte a tréner. – Garanciát nem vállalhatok arra, hogy biztosan jó eredményeket fogunk elérni, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében! Jelen pillanatban a legfontosabb ebben a helyzetben, hogy a játékosoknak meg kell érteniük, a képességeik megvannak ahhoz, hogy ezt az eredményt, a bennmaradást meg tudják valósítani. Sokan mondják nekem, hogy nem jó képességűek a játékosok, tehát ezt nem lehet megvalósítani, de ahogy én bízom bennük, nekik is bízniuk kell magukban. Akik jelenleg a rendelkezésemre állnak, ők a legjobbak, mert csak ők vannak… Hat mérkőzésen tizennyolc pontot szerezhetünk, mérkőzésről mérkőzésre kell megvalósítani a célunkat. Bízom benne, hogy Gyepes Gábor a képességeivel és a tudásával sokat tud segíteni csapatunknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik