Futsal

Aláírta volna az egygólos vereséget

Az ukránok ellen gólt szerző Dávid Richárd szerint nagy sansza van a válogatottnak a továbbjutásra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este Ukrajnában lépett pályára a magyar teremlabdarúgó-válogatott, az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén. A találkozó elején a hazaiak rögtön vezetést szereztek, de a mienk már az első félidőben egyenlítettek, majd a második játékrészben még egy ukrán találat született, így a magyarok egygólos hátrányból várhatják a jövő heti, gyöngyösi visszavágót. A mieink egyetlen gólszerzője, Dávid Richárd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, meglepetést okoztak az idegenbeli meccsen, és elégedettek az egygólos vereséggel.

– Egy összeszedett és nagyon összeszokott ukrán válogatottal találtuk szembe magunkat – kezdte a Berettyóújfalu játékosa, Dávid Richárd. – Nagyon sokat videóztunk az elmúlt időszakban, elemeztük a játékukat. Amit a mester kért tőlünk, azt maximálisan teljesítettük. Ha a mérkőzés előtt alá kellett volna írni ezt az egygólos vereséget, akkor nem nyugodt szívvel, de megtettük volna. Így a meccs után azt gondolom, hogy meglepést okoztunk. Reméljük, a visszavágón még jobbak tudunk lenni. Ezzel az egygólos vereséggel nagyjából meg vagyunk elégedve.

Dávid Richárd szerezte a mienk egyenlítő találatát, amely egy gyors kontrából született az első felvonásban.

– Az első félidőben lüktető volt a játék, mindkét csapatnak akadtak lehetőségei. A szövetségi kapitány felhívta a figyelmünket, hogy a kontrákat vigyük végig, és lövéssel fejezzük be. Rábl János labdát szerzett a félpályánál, és én voltam az első sorban, aki kísérni tudta a támadást, így kettő az egyben megindultunk, nagyszerű passzt kaptam a társamtól, amit kis szerencsével a kapuba tudtam juttatni.

Az összecsapás visszavágóját jövő kedden, Gyöngyösön rendezik. Dávid Richárd szerint nagy esélye van a válogatottnak a továbbjutásra, ami az Európa-bajnoki részvételt jelentené.

– Szoros meccset várok, de mindannyian hiszünk a győzelemben és a sikerben. Ezért dolgozunk nap, mint nap, ezért vagyunk itt. Nagyon nagy sanszunk van a továbbjutásra. A többiekkel is azt beszéltük, hogy hazai pályán mindenképpen gólt kell rúgnunk, minimum kettőt. Valamint meg kell próbálni ugyanezt az agresszív védekezést és játékot, illetve ezt a mentalitást átvinni a gyöngyösi visszavágóra is.

Olvasói sztorik