Futsal

Türelmes az új kapitány

Lódi Tamás biztos benne, hogy a magyar válogatott nem feltartott kézzel utazik az ukrajnai selejtezőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus végén jelentették be, hogy Tomas Rivera Amoros lett az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar teremlabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A spanyol szakember 2010-ben a világválogatott edzőjeként két magyar játékost – Balázs Zoltánt és Lódi Tamást – is meghívott a legjobbak közé. Az új kapitány körülbelül két hete készíti fel a csapatot a szeptember 17-i első kvalifikációs meccsre. A nemzeti együttes és a Rába ETO csapatkapitánya, Lódi Tamás a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy a tréner türelmes a játékosokkal, de a kemény munkát megköveteli.

– Jó vele dolgozni. Igazából nem teljesen ismeretlen dolgokat csinálunk. Úgy gondolom, abszolút türelmes a kapitány, és ha elsőre nem úgy sikerül valami, akkor sincs nagy gond. A kemény munkát azonban megköveteli – kezdte a bajnokcsapat 31 éves játékosa. – Annyira még nem ismerjük őt, hiszen csak két hete dolgozunk közösen. Természetesen minden edző más, neki is megvan a saját stílusa. Ő csinálja a saját dolgát, az előző kapitány is csinálta a dolgát, és mi is tesszük a saját dolgunkat. Az elmúlt két hét alatt számomra az jött le, hogy egy abszolút normális ember az új szövetségi kapitány, és remélem, hogy eredményesek tudunk lenni az irányításával.

A majdnem százszoros válogatott Lódi azt is hozzátette, hogy nem az ő tisztje megítélni, szerencsés volt-e pont a pótselejtező előtt kapitányt váltani.

– Ez nem is az én dolgom. Ez így történt, nekem, mint játékosnak nem tisztem megítélni a helyzetet. Ez nem ránk tartozik, nekünk a játékunkkal kell törődnünk. Majd két hét múlva meglátjuk, hogy jót tett-e a kapitányváltás.

A teremválogatott szeptember 17-én Harkovban játssza a pótselejzető első mérkőzését, míg a visszavágó egy héttel később Gyöngyösön lesz. A csapatkapitány legalább egy döntetlenben bízik az idegenbeli összecsapáson.

– Közhelynek hangzik, de nem feltartott kézzel fogunk Ukrajnába menni, szeretnénk jó eredményt elérni – mondta Lódi Tamás. – Ha azonban esetleg kikapnánk, ami azért benne van a pakliban, akkor olyan vereséget kell szenvednünk, hogy itthon legyen esélyünk behozni a hátrányt. De nem szeretnék arról beszélni, hogy kikapunk, mert győzni megyünk, és legrosszabb esetben is a döntetlenben bízom. Nagyon nehéz lesz, és mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy legalább ikszre hozzuk a meccset.

Nem teljesen egészséges

„Az egyik gerinccsigolyám fáj, két-három nap pihenőre lesz szükségem, de az ukránok ellen már rendben leszek” – mondta bizakodva Lódi Tamás a csütörtök délutáni edzést követően.

Olvasói sztorik