Futsal

Utolsó lett a magyar válogatott

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott Szlovákiával az Ikrényben rendezett Visegrádi négyek torna utolsó napján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovákok elleni mérkőzésen Rábl János nem szerepelhetett előző napi piros lapja miatt, míg Gyurcsányi Zsolt kisebb sérülést szenvedett.

A torna utolsó találkozója jól indult a mieink számára, hiszen Lódi Tamás szép keresztpassza után Harnisch Ákos közelről megszerezte a vezetést. A folytatás rémálomszerűre sikerült, mert az ellenfél egy kontratámadás végén közelről egyenlített, majd két sarokrúgásból is gólt szerzett, így a szünetre kétgólos hátrányba került Magyarország.

A fordulás után rögtön vészkapus-játékkal nyitottak a mieink, amiből akadt is lehetőség a szépítésre, de nem akart összejönni a gól. A szlovákok ekkor nem nagyon jöttek el a kapuig. A kezdeti lendület kezdett alábbhagyni, majd a félidő derekán Lódi egy szép csellel elszaladt a bal oldalon, és a hosszú kapufánál érkező Harnisch elé tálalt, aki ismét betalált (2-3).

A gól után tovább erőltette az öt a négy elleni játékot a magyar csapat, de nem ez hozta meg a sikert, hanem egy labdaszerzés. Az ellenfél térfelén egy rossz hátra passzra Dávid Richárd csapott le, és közelről elrúgta a kapus mellett a labdát, ez jelentette az egyenlítést (3-3). A hajrában akadt lehetőség a győzelem megszerzésére, de végül maradt a döntetlen.

A tornát végül a hibátlanul záró csehek nyerték, akik a szlovákokat előzték meg. A harmadik helyen a lengyelek végeztek, míg Magyarország negyedik lett. Most mindenki visszatér a klubjába, majd a keret a jövő héten újra találkozik, hogy felkészüljön az ukránok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre.

– Ajándékoztunk az ellenfelünknek három gólt az első félidőben. Ilyen gyermeteg gólokat nem szabad kapni. Kétszer ugyanazt a szögletet megettük. A második félidőbe nagy elánnal és nagy szívvel játszottunk, ennek volt köszönhető, hogy legalább a döntetlent elértük. A három mérkőzés jól szolgálta az ukrán meccsre a felkészülést. Nehéz összecsapás vár ránk Harkovban, de hiszünk a sikerben – nyilatkozta Tomas Rivera Amoros, szövetségi kapitány.

Visegrádi négyek torna, 3. (utolsó) forduló

Magyarország–Szlovákia 3-3 (1-3)

Ikrény, 350 néző

Magyarország: Balázs Z. – Lódi, Harnisch, Dróth, Szeghy. Cserék: Tóth Gy. – Kun G., Öreglaki, Bita, Trencsényi, Dávid R., Lovas. Szövetségi kapitány: Tomas Rivera Amoros

A magyar gólszerzők: Harnisch (2), Dávid R.

A fiatalok is döntetlent játszottak

A magyar U21-válogatott tagjai a másik szerdai meccs eredményének ismeretében úgy léphettek pályára, hogy győzelmük esetén aranyérmesként zárhatnak, de végül 1-1-es döntetlennel zárult a Szlovákia elleni meccs, így a mieink a második helyen végeztek. A tornát Szlovákia nyerte, a gólkirály Ragadics Krisztián lett négy találattal.

– Remek mérkőzést játszottunk, ahol maximálisan kiadtak mindent magukból a srácok. Az összetartáson a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, annak gyakorlására, amit maximálisan betartottak a játékosok, és többet visszaadtak belőle a pályán, mint amire számítottam – mondta Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány. – Sok mindent gyakoroltunk még, pontrúgásokat, labdakihozatalokat, de a vészkapus játékra nem volt idő, így emiatt nem vittük le a kapust. Ellenkező esetben egy ilyen szituációban biztosan meglépjük. Ahhoz képest, hogy többen másodosztályban játszanak, és van olyan, aki néhány hónapja futsalozik. Sajnos Komáromi Péter nagyon hiányzott, aki az egész tornán kimagaslóan játszott, de jó volt látni, hogy a csapat attól hogy elvesztette egyik vezérét, remekül helyt állt. Igazi csapat voltunk.

Magyarország U21 – Szlovákia U21 1-1 (1-1)

Ikrény, 100 néző

Magyarország: Kovács Á. – Karacs, Andorka, Kulik, Szabó P. Cserék: Boldizsár, Ragadics K., Horváth Sz., Horváth N., Érsek, Balog Sz., Balazsin. Szövetségi edző: Tomas Rivera Amoros

A magyar gólszerzők: Szabó P.

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik