Futsal

Bemutatkozásként vereség

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Lengyelországtól a Visegrádi négyek tornájának első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lengyelek elleni találkozón mutatkozott be az új szövetségi kapitány, a spanyol Tomas Rivera Amoros. Két játékos is most debütált: Kun Gábor és Öreglaki Norbert is először ölthette magára a címeres mezt. A keretből ezen a napon Halmos Máté és Matkovics Gábor maradt ki.

Jól kezdett a magyar válogatott, amely beszorította ellenfelét, de gólt mégis a lengyelek szereztek a hatodik percben egy kontratámadás végén. A folytatásban a játék képe nem változott, a mieink támadtak, de ismét az ellenfél lőtt gólt, így a szünetre kétgólos hátránnyal mehettek a magyarok.

A fordulás után válogatottunk kapuja elé szögezte ellenfelét, de a mezőnyfölényt nem sikerült gólra váltani. Ahogy telt az idő, úgy vált egyre feszültebbé és keményebbé az összecsapás. Ennek köszönhetően gyűltek a szabálytalanságok, a játékrész közepén megvolt mind a két oldalon az öt fault. A lengyeleknek össze is jött a hatodik, de Balázs Zoltán remekül hárította a tízméteres büntetőt.

Már csak hat perc volt hátra, a magyar csapat vészkapus-játékra váltott, és egy szép támadás végén Kun Gábor megszerezte a szépítő találatot (1-2). A gól után még magasabb sebességre váltott az együttes, de nem akart megszületni az egyenlítés, ráadásul Lengyelország újabb tízmétereshez jutott, de Balázs ismét remekül védett. Az utolsó percig volt esély az egyenlítésre, de a kimaradtak a helyzetek, így vereséggel kezdte a tornát a magyar válogatott.

– Sajnos nagyon rossz volt a helyzetkihasználásunk, ennek köszönhető a vereség – mondta Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány. – Ellenfelünk alig jutott helyzetig, mégis megnyerte a találkozót. Rengeteg új információt kapnak a játékosok, ami miatt még sokat gondolkodnak a pályán, ettől kicsit lassú a játékunk. A csapat mindent megtett a sikerért, de ma csak ennyi sikerült. Megyünk tovább, próbáljuk tovább csiszolni a játékunkat a következő két meccsen, hogy a lehető legfelkészültebben mehessünk Ukrajnába a pótselejtezőre.

Visegrádi négyek tornája, 1. forduló

Magyarország – Lengyelország 1-2 (0-2)

Ikrény, 400 néző

Magyarország: Balázs Z. – Lódi, Harnisch, Dróth, Gyurcsányi. Cserék: Tóth Gy. (kapus), Rábl, Kun G., Öreglaki, Bita, Trencsényi, Dávid R., Lovas, Szeghy. Szövetségi kapitány: Tomas Rivera Amoros

A magyar gólszerzők: Kun G.

Az újjáalakult magyar U21-válogatott is pályára lépett hétfőn a lengyel fiatalok ellen. Az ellenfél már 2-0-ra vezetett, de a budaörsi Aramis játékosa, Ragadics Krisztián háromszor is betalált, így sikerült a fordítás.

– Mindössze három napja vagyunk együtt, ami nem sok idő. Elsődlegesen a védekezést próbáltuk meg kialakítani, ami hellyel-közzel jól működött – értékelt Tomas Rivera Amoros. – Az első félidőben támadásban nem sikerült megvalósítani az elképzelésünket, de fordulás után már ez is jobban ment. Nagyon örülök, hogy mentálisan nem estünk össze két gólos hátránynál. Egyénileg nem szeretnék senkit kiemelni, csapatként sikerült fordítani. Sokkal erősebb fizikálisan a többi csapat. A lengyel is az volt, mégis mi irányítottuk a játékot. Nem lesz könnyű egyik meccs sem, de azért vagyunk itt, hogy játszunk. bízunk a jó szereplésben.

Magyarország U21 – Lengyelország U21 3-2 (0-1)

Ikrény, 100 néző

Magyarország: Kovács Á. – Komáromi, Andorka, Kulik, Szabó P. Cserék: Boldizsár M. (kapus), Ragadics K., Horváth Sz., Horváth N., Érsek, Karas, Balog Sz., Balazsin. Szövetségi edző: Tomas Rivera Amoros

A magyar gólszerző: Ragadics K. (3)

A további program

Szeptember 3. kedd

12.30: Magyarország – Csehország U21

18 óra: Magyarország – Csehország

Szeptember 4. szerda

12.30: Magyarország – Szlovákia U21

18 óra: Magyarország – Szlovákia

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik