Futsal

Fejfájós munka lesz

A játékos-pályafutását befejező Korolovszky Gábor lett az új szövetségi kapitány asszisztense és tolmácsa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délelőtt Telkiben bejelentették, hogy Tomas Rivera Amoros lett a magyar teremlabdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a spanyol edző segítője az egykori válogatott védő, Korolovszky Gábor lesz, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, elsősorban kommunikációs feladatai lesznek a futsal-válogatottnál.

– Hivatalosan a szövetségi kapitány asszisztense és tolmácsa vagyok – kezdte a 34 éves Korolovszky Gábor. – Természetesen pályaedzői titulusom is van, hiszen rendelkezem edzői papírral, és segítem is a munkáját, de nyilván nincs szüksége szakmai segítségre. A futsalban azért könnyebben mennek az ilyen dolgok, ez nem egy nagypályás csapat, ahol a pályaedző rengeteg dolgot csinál szakmailag is, és a vezetőedző keze alá dolgozik. Nekem igazából tolmácsolnom kell, de azért ez is egy eléggé fejfájásos, „fejleesős” munka, mivel három csapatért felelős a szövetségi kapitány. A felnőtt csapatért, az U21-es együttesért és a női válogatottért is, tehát van munka bőven, de ez egyáltalán nem baj. Nekem a játékosok mentális dolgaival és a kommunikációval kell majd foglalkoznom. Nyilván lesz ebben szakma is, tehát nem úgy fogok ott ülni a padon, mint egy hentes. Valamilyen szinten a futsalt is meg kell ismernem, és meg is fogom, de a szakmai része inkább a szövetségi kapitányra tartozik.

A hatszoros válogatott hátvéd legutóbb az NB II-es Nyíregyháza játékosa volt, de sérülés miatt egyetlen meccsen sem lépett pályára a tavasszal. A nyári felkészülés során két edzőmeccsen is pályára lépett a Veresegyház VSK színeiben, de végül nem igazolt az NB III-as Pest megyei klubhoz. A rutinos védő elárulta, maximálisan az új munkakörére fog fókuszálni, hiszen úgy döntött, hogy az aktív futballtól visszavonul.

– A napokban lett ennyire kristálytiszta ez a szituáció, de már egy kicsit hosszabb ideje beszélgettünk erről, és végól felkértek erre a pozícióra. Ez a fajta konkrétabb kinevezés nagyjából az elmúlt egy hétben történt meg. Maximálisan erre a feladatra tudok koncentrálni, mert úgy döntöttem, hogy az aktív labdarúgással felhagyok, és teljesen befejeztem a pályafutásomat – szögezte le Korolovszky.

Olvasói sztorik