Futsal

Ma mutatják be az új kapitányt?

Úgy tűnik, hamarosan hivatalossá válhat a spanyol edző, Tomas Rivera Amoros kinevezése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu július 24-én megírta, hogy az MLSZ új futsal bizottsága leváltotta Frank Tamás szövetségi kapitányt, aki három évig irányította a teremválogatottat. Utódja a Dunakeszi spanyol edzője, Tomas Rivera Amoros lesz.

Mindez tehát majdnem napra pontosan egy hónapja volt, de azóta kínos csend övezte a témát, mígnem a közelmúltban megjelent egy interjú a Rába ETO honlapján Drucskó Zoltánnal, a klub elnökével, aki egyben az MLSZ futsal bizottságának új vezetője.

„Minden hírnek van valami alapja, de mint pár kérdéssel ezelőtt utaltam már rá, a megalakult bizottság elsősorban tanácsadói, véleményező szerepkört tölt be, így a szövetségi kapitány kinevezése nem tartozik a hatáskörébe. Azonban a mindenkori szövetségi kapitány gyakori vendége lesz a bizottsági üléseknek, hiszen a bizottságnak véleményeznie kell a kapitány stratégiai elképzeléseit, fejlesztési koncepcióját, ide értve már az ukránok elleni pótselejtező felkészülési programját is. A bizottság ezen kötelezettségének eleget is tett. A szövetség kapitány hivatalos bemutatására 2013. augusztus 22. napján Telkiben, egy sajtónap keretében fog sor kerülni” – mondta az elnök.

Nos, ha minden igaz, csütörtökön, vagyis ma mutatják be a spanyol kapitányt, valamint segítőjét, aki a Rangadó.hu értesülése szerint Korolovszky Gábor, az MTK, az Újpest és a Haladás egykori válogatott védője, aki futballozott Spanyolországban és Cipruson is. A nyári felkészülési időszakban két edzőmérkőzésen is pályára lépett a Veresegyház VSK csapatában, de végül nem igazolt a Pest megyei NB III-as klubhoz. Úgy tudjuk, befejezte játékos-pályafutását.

Olvasói sztorik