Futsal

Újra együtt a teremcsapat

Móron készül a magyar futsal válogatott, immár a spanyol szövetségi kapitány irányításával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a spanyol Tomas Rivera Amoros vezette új szakmai stáb megkezdte a válogatottal a közös munkát. A hétfői bajnoki meccsek után a játékosoknak nem sok idejük maradt a pihenésre, hiszen kedd reggel már jelentkezniük kellett az edzőtáborban. A szakvezetés nem sok időt adott az akklimatizálódásra, hiszen rögtön két edzés és videózás szerepelt az első nap programjában. Az elkövetkezendő napokban sem fog unatkozni a csapat. Minden nap két tréning és több videózás szerepel a napirendben, vagyis gőzerővel készül a csapat a Visegrádi négyek tornájára, illetve ami ennél is fontosabb, az ukránok elleni pótselejtezőre.

Ami a keretet illeti, a csapat gerincét a már megszokott győri és berettyóújfalui különítmény adja. Mellettük akadnak nagy visszatérők és újoncok is. Közel egy év után tér vissza Gyurcsányi Zsolt, a másik nagy visszatérő pedig Tóth Gyula lehet, aki jó néhány éve nem játszott címeres mezben. Két csapattársa, Temesi és Bita is szerepelt annak idején a legjobbak között, és most újra pályára léphetnek.

Akadnak újoncok is: a MAFC-BME két fiatalja, Öreglaki Norbert és Szeghy Szabolcs, akik eddig csak az U21-válogatottban kaptak szerepet, most bizonyíthatnak a felnőtteknél. A Dunakeszi játékosa, Kun Gábor régen, Kozma Mihály kapitánysága idején egyszer részt vett a válogatott összetartásán, de meccsen végül nem jutott szóhoz. Abszolút újonc a Győr második számú kapusa, Matkovics Gábor, aki eddig még nem szerepelt semmilyen formában a nemzeti csapatnál.

Bizonyára nem véletlen, hogy a Dunakeszi együtteséből hárman is bekerültek, az Aramis-ból viszont ezúttal senki… Magyarázatként legyen elég annyi: Sito Rivera az előző évadban a Dunakeszi edzője volt, az előző szövetségi kapitány, Frank Tamás pedig a budaörsiek trénere…

Tomas Rivera Amoros tolmácsa és egyik segítője Korolovszky Gábor, a pályaedző a Dunakeszi edzője, Fehér Zsolt, az erőnléti edző pedig a spanyol Illa Sole Jordi.

Visegrádi négyek tornája

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, idén is a Visegrádi négyek tornájával indul az ősz a válogatott számára. Ebben az évben ismét Magyarország a rendező, így a Győr melletti Ikrényben fogadjuk Csehország, Lengyelország, és Szlovákia legjobbjait szeptember 2-4. között. Az elmúlt évekhez hasonlóan pályára lépnek a felnőtt válogatottak mellett az U21-csapatok is. A négyes torna lebonyolítása a szokásos, körmérkőzéses rendszerben történik, tehát minden csapat játszik mindenkivel.

A teremlabdarúgó-válogatott kerete

Balázs Zoltán, Matkovics Gábor, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán (Rába ETO), Rábl János, Lovas Norbert, Trencsényi János (Mezei-Vill FC Berettyóújfalu), Tóth Gyula, Kun Gábor, Bita László, Temesi Norbert (Dunakeszi Kinizsi), Gyurcsányi Zsolt, Halmos Máté (Swietelsky-Haladás VSE), Szeghy Szabolcs, Öreglaki Norbert (MAFC-BME-Docler Akadémia)

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik