Futsal

Ők utaznak Ukrajnába

A magyar teremválogatott spanyol kapitánya kihirdette utazó keretét az Európa-bajnoki pótselejtezőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élet nagy rendező, és szinte egymaga megoldotta a keretszűkítést a szakmai stáb helyett. Az Ukrajna elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar teremlabdarúgó-válogatott edzőtáborozása során elég sok sérülés történt. Halmos Máté és Öreglaki Norbert állapota nem javult, így az ő játékukra nem lett volna esély. A harmadik kimaradó Bita László, aki súlyos bokaszalag-sérülést szenvedett. Kapusposzton a győri Matkovics Gábor maradt ki.

Lódi Tamásnak és Gyurcsányi Zsoltnak jót tett a pihenés, így ők a csapattal tudnak tartani Harkovban. A keretbe végül két abszolút újonc, Szabó Péter és Andorka Kristóf is bekerült. A magyar válogatott vasárnap hajnalban indul Ferihegyről.

Érdekesség, hogy az ukrán válogatott a 2000-es világbajnokság óta egyetlen világversenyről sem hiányzott. A Sport Televízió mindkét mérkőzést élőben közvetíti, a keddi találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

Bita túl a műtéten

A válogatott pénteki edzésen Bita László külső bokaszalagjai elszakadtak, így elkerülhetetlen volt az operáció. Számára tehát az őszi bajnoki szezon két forduló után befejeződött. Érdekesség, hogy a játékost a zalaegerszegi kórházba vitték, ahol a sebészorvos édesapja műtötte meg. „Amennyiben nem lép fel semmilyen komplikáció, körülbelül három-négy hónap a teljes felépülés, így a tavaszi szezonra ismét a pályán lehetek” – mondta Bita.

A magyar válogatott utazó kerete

Kapusok: Balázs Zoltán (Rába ETO), Tóth Gyula (Dunakeszi Kinizsi)

Mezőnyjátékosok: Kun Gábor (Dunakeszi Kinizsi), Dávid Richárd, Rábl János, Lovas Norbert, Trencsényi János és Szabó Péter (Mezei-Vill FC Berettyóújfalu), Lódi Tamás, Harnisch Ákos és Dróth Zoltán (Rába ETO), Gyurcsányi Zsolt (Swietelsky-Haladás VSE), Szeghy Szabolcs és Andorka Kristóf (MAFC-BME)

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik