Futsal

Bombagólok és mesternégyes

Simán nyert a bajnoki címvédő Rába ETO a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alvarito négy találatával, és további bombagólokkal magabiztosan nyert első hazai bajnoki mérkőzésén a bajnoki címvédő Rába ETO. A meccs érdekessége, hogy a veszprémiek edzője, Madarász János számos siker tevékeny részese volt játékosként a győriek színeiben.

Az előzetes hírekkel ellentétben a győriek válogatott játékosai hazaértek, így csak a két sérült, Juanra és Peczár hiányzott.

Az ETO játékosai nem bízták a véletlenre a hazai meccs sorsát, ennek megfelelően már az első félidő első perceiben magukhoz ragadták az irányítást, és gyorsan kétgólos vezetést szereztek Alvarito és Püspök találataival. Ekkor a Veszprém magára talált, kiegyenlítettebb lett a játék, bár Fabio növelte a győriek előnyét. A vendégek egy kontratámadás végén szépítettek, majd küzdelmes percek végén ismét Alvarito bombagólja következett, amire már szünetig nem érkezett válasz (4-1).

A fordulás után is a Rába játszott hatékonyabban, két Alvarito-góllal tovább fűszerezte a meccset, de emellett számtalan helyzet volt mindkét oldalon. A fiatalokat is pályára küldő ETO elsősorban érettebb és gólveszélyes támadásainak köszönheti győzelmét, ezen a napon Alvarito, Victor, Fabio tengely különösen veszélyes volt a kapura. Alvarito nem is akármilyen góljaival egymaga eldöntötte a mérkőzést, de a győri kapuban Matkovics bravúrjai kellettek a végén az ötgólos különbség megtartásához – tudósít a hazai klub honlapja.

Teremlabdarúgó NB I, 2. forduló

Rába ETO – 1. FC Veszprém 6-1 (4-1)

Gólszerzők: Alvarito (5., 18., 21., 24.), Püspök (5.), Fabio (10.), illetve Boromisza G. (12.)

Colorspectrum Aramis – DEAC Armada Futsal Club 6-1 (3-1)

Gólszerzők: Korozmán (11.), Németh P. (13., 40.), Birinyi (14.), Gorjánácz (21.), Tóth Sz. (26.), illetve Kiss A. (15.)

Kiállítva: Birinyi (16.)

Újszegedi TC – Kincsem Lovaspark-Nagykáta 9-3 (0-1)

Gólszerzők: Dürgő (21.), Kerepeczki (23.), Bullás (24.), Hegyesi (28., 35.), Fülöp T. (30.), Berndt (34.), Juhász I. (39., 39.), illetve Varga P. (18., 40.), Fülöp L. (37.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Swietelsky-Haladás VSE 7-3 (2-1)

Gólszerzők: Szeghy (8.), Sivák (8.), Laucsek (22.), Öreglaki (23.), Simon Á. (24.), Andorka (28.), Fehér K. (29.), illetve Joó (17.), Halmos M. (22., 38.)

Pénteken játszották

Dunakeszi Kinizsi – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 1-4 (0-1)

Rubeola FC Csömör – Rákosmenti FC 3-2 (1-1)

Olvasói sztorik