Futsal

Nem az eredményre koncentráltak

A Berettyóújfalu győri sikerének titka: önbizalom és jó kontrák.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aki otthon van a magyar teremlabdarúgás világában, és reálisan értékeli az erőviszonyokat, nem tartotta kizártnak, hogy a bajnoki címvédő Rába ETO veretlenül zárja a mostani szezont. Bár a bajnokság vége még nagyon messze van, az már biztos, hogy ez a bravúr nem sikerülhet a győrieknek, hiszen péntek este 4-3-ra kikaptak hazai pályán a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu csapatától az NB I alapszakaszának ötödik fordulójában.

Bár a hajdúságiak a Magyar Kupa legutóbbi aranyérmesei, a nyári szünetben némileg megváltozott, sőt talán gyengült is a keretük, ráadásul gyengén, egy vereséggel és egy döntetlennel kezdték a bajnokságot. A kisalföldiek ellenben még nem vesztettek pontot, és az UEFA Futsal Cupa főtáblájáról is magabiztosan masíroztak az elitkörbe. Erre tessék, péntek este robbant a meglepetésbomba! A siker titkát a Rangadó.hu az MVFC vezetőedzőjénél, Turzó Józsefnél kutatta, aki érdeklődésünkre elmondta, még ő is meglepődött, hogy ilyen jól tud kontrázni a csapata!

– Győr és Berettyóújfalu között egyébként is nagy a távolság, de péntek éjjel még hosszabb volt az út hazafelé, mint általában?
– Rövidebb volt, hiszen jobb így hazautazni, könnyebben telik az idő, mintha ellentétes eredmény született volna. Sokan mondták, hogy a labda gömbölyű, és hasonló alaptéziseket, de mi elsősorban nem az eredményre koncentráltunk. Tudtuk, hogy a győriek magyar szinten verhetetlenek, ezért szerintem a sikerünk csodaszámba megy – vélekedett a Rangadó megkeresésére Turzó József.

– Valahogy mégis sikerült legyőzniük a bajnokot! Mi volt a siker titka?
– Azt sem mondom, hogy nagyon jól játszottunk! Viszont ami a küzdőszellemet illeti, olyan spiritusz volt a játékosokban, ami sajnos ritkán jön ki. Jó sikerültek az ellentámadásaink, még én is meglepődtem, hogy ilyen jól tudunk kontrázni. A mentális, pszichikai tényezőkön múlt a siker, ezekben pedig nagyon ott voltunk ezen az estén. A második félidőben a Győr eggyel vagy kettővel magasabb fokozatba kapcsolt, gyorsan kaptunk is három gólt, amitől összezavarodtunk. Ekkor jött egy időkérés, amire nagyon jól reagáltak a srácok, betartották, amit megbeszéltünk, többet volt nálunk a labda, így pedig a hazaiaknak is nehezebb dolguk volt.

– Rosszul kezdte a bajnokságot az MVFC, de a Gödöllő-Vasas elleni hazai vereség, vagy a Rába ETO elleni idegenbeli siker áll közelebb a valósághoz?
– Valahol a kettő között van a realitás. Ha nagyon jól teljesítünk, és kihozzuk magunkból a maximumot, a dobogóra felférhetünk. Ez lehet a maximális célunk. A minimum a felsőházba, tehát az első hatba kerülés. Nekem az a feladatom, hogy kihozzam a csapatból maximumot. Péntek este is nagyon fontos volt az önbizalom. Nyáron némileg megváltozott a kertünk, de azóta javultunk mentálisan és játékban is. Jó irányba haladunk, de szeretnénk megőrizni a szerénységünket. Tudtuk, hogy az eddigi pontvesztéseink miatt kell valahol egy bravúr, de nem a Győrnél számítottunk rá. Ahogy mondani szokták, a vereséggel nem számol az ember, mert az úgyis jön magától.

Ismét oda a veretlenség

Bár egy ideje már az ellenfelek is elismerik, hogy magyar szinten bombaerős csapata van a Rába ETO-nak, ebben az idényben sem sikerül veretlenül zárnia a szezont a győri együttesnek. Tavaly a bajnokság alapszakaszát 18 győzelem mellett két döntetlennel és két vereséggel zárták, a Magyar Kupa veszprémi döntőjében pedig 4-0-ra kikaptak a Berettyótól. Egy idénnyel korábban csak két döntetlen „csúfította” a mérleget, az elődöntőben pedig egy 3-3-as döntetlen az Aramis otthonában, amely után a büntetőpárbajt a budaörsiek nyerték.

Olvasói sztorik