Futsal

Tudatosítani a tudatalattit

Lódi Tamás szeretné, ha a Rába ETO játékosai száz százalékig odafigyelnének minden mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Három meccs, négy gól. Nem rossz egyéni mutató az UEFA Futsal Cup, vagyis a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján… A csoportelsőként továbbjutó Rába ETO csapatkapitánya, Lódi Tamás büszkélkedhet ezzel az eredményességi mutatóval. A győriek a holland CF Eindhoven és az ír EID Futsal legyőzésével, illetve az azerbajdzsáni Araz Naxcivan elleni döntetlennel végeztek a hazai rendezésű kvartett élén, így bejutottak a legjobb 16 közé!

A következő torna tétje immár a négyes döntő, amelyről a magyar bajnokcsapat 30 éves játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, azon dolgoznak, hogy a bejutás ne csak álom legyen, hiszen evés közben jön meg az étvágy…

– Magabiztosnak érezte a továbbjutásukat?
– Nagyon jó ellenfelekkel tudtuk összemérni az erőnket, a csapat mindent megtett annak érdekébe, hogy a legjobb tudását nyújtva jusson be a tizenhat közé. Miután ez sikerült, kíváncsian várjuk a sorsolást – magyarázta a Rangadó megkeresésére Lódi Tamás.

– Edzőjük azt nyilatkozta, hogy az írek óvása az Araz ellen önöket is megzavarta. Ez igaz?
– Talán tudat alatt az volt a csapatban, hogy az írek képviselik papíron a leggyengébb játékerőt. Ez volt egy nagyon picit befolyásoló tényező, de azt a feladatot is sikerült jól megoldanunk.

– Furcsa volt az azeri csapat elleni meccsük, előbb egy remek széria, majd visszaesés, aztán nagy küzdelemben összejött a döntetlen.
– Mindenből lehet tanulni! Öt a négy ellen kaptunk két szerencsétlen gólt, két megpattanó lövésből, ami elkerülhető lett volna. Az azeriek végig csak az ikszre játszottak, szerintem nem is fordult meg a fejükben, hogy nyerjenek, csak a biztonságra mentek. Mi nyerni szerettünk volna győzni, minden követ megmozgattunk ezért, az utolsó másodpercig mentünk előre. Azt a hét-nyolcperces rövidzárlatot leszámítva nagyon jól játszottunk.

– Szemmel láthatóan jó az összhang a játékosok között a pályán, pedig volt jövés-menés a nyáron a keretben.
– A magyar bajnokság első és második fordulójában voltak problémáink, akkor még nem álltunk össze tökéletesen, de nem is azokra a meccsekre készültünk, hanem erre a tornára. Azok a felkészülésünket szolgálták, azért is tudtunk ilyen jól összeállni mostanra. Egy nemzetközi torna mindig más, mint egy magyar bajnoki. Tudat alatt máshogy készülünk, ezen is javítanunk kell még, hogy száz százalékig odafigyeljünk minden mérkőzésen, és profi módon játsszunk.

– Mi lehet a cél a folytatásban? Vagy ez már sorsolásfüggő?
– Itt már a szerencsefaktornak is szerepe van. A legjobb 16 között csak nagyon erős ellenfeleket tudunk kapni. Jó erőfelmérő lesz, és addig van még egy hónapunk. A bajnokságban minden alkalmat ki kell használni, hogy gyakoroljuk a dolgokat és még jobban összecsiszolódjon a társaság. Fontos, hogy a sérülések elkerüljenek bennünket, s ne legyen hiányzónk. A négyes csoportban a második hely elérhető, de soha nem lehet tudni… Evés közben jön meg az étvágy, ha nem az lenne az álmunk, a célunk, hogy bejussunk a négyes döntőbe, nem is lenne érdemes elutazni a következő tornára. Azon dolgozunk, hogy ez ne csak álom legyen.

Az elitkör csapatai

A Rába ETO tehát a főtábláról az elitkörbe került, amely 16 csapatot tartalmaz. Ezeket négy darab négyes csoportban sorsolják, a meccseket pedig október 9-14. között rendezik a csillaggal jelölt csapatok otthonában. A magyarok nyilván nem bánnák, ha nem Spanyolországba vagy Grúziába, hanem mondjuk Szlovéniába, vagy legrosszabb esetben Szerbiába kellene utazniuk…

Kiemeltek: FC Barcelona (címvédő), SL Benfica (portugál), Murcia FS (spanyol)*, Kairat Almaty (kazah)

Csoportgyőztesek: Luparense (olasz), KMF Ekonomac Kragujevac (szerb)*, Energy Lvov (ukrán), FC Litija (szlovén)*, MFK Dinamo Moszkva (orosz), Győri ETO FC

Csoport-másodikok: Slov-Matic Bratislava (szlovák), FK Nikars Riga (lett), FK EP Chrudim (cseh), Iberia Star Tbiliszi (grúz)*, MNK Split (horvát), Araz Naxcivan (azerbajdzsáni)

*rendezők

Olvasói sztorik