Futsal

Sima győzelemmel kezdett a Rába

A házigazda Rába ETO 3-0-ra nyert a holland CF Eindhoven ellen az UEFA Futsal Cup selejtezőtornájának első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, 6. csoport, 1. forduló
Rába ETO – CF Eindhoven (holland) 3-0 (3-0)
Győr, 800 néző. Játékvezetők: Kresta (cseh), Golubevs (litván)
ETO: Balázs Z. – Luque, Lódi, Dróth, Fabio. Csere: Harnisch, Juanra, Ramada, Szeghy, Bárdosi, Horváth G., Matkovics (kapus). Edző: Marcos Angulo
Eindhoven: Grimmelius – Merlino, Saadouni, Bali, Koseoglu. Csere: Kantelburg, El Ghannouti, Jordany, El Attabi, Terlinden, Kapteijns (kapus). Edző: Carmelo Nieddu
Gólszerzők: Harnisch (6.), Merlino (öngól 12.), Lódi (15.)
A másik mérkőzésen: Araz Naxcivan (azerbajdzsáni) – EID Futsal (ír) 2-1 (1-0)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az ETO-ból hiányzott a román Al-Ioani, akit a tavalyi csoportkörben, Portugáliában állítottak ki, és egymérkőzéses eltiltást kapott. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, Dróth csaknem meg is szerezte a vezetést, ám a másik oldalon is akadt lehetőség, Balázs Zoltánnak kellett bravúrt bemutatnia. Aztán Harnisch szinte az alapvonalról talált a kapuba, előnyt szerezve ezzel a hazai csapatnak. A találat megnyugtatta az ETO játékosait, akik egyre nagyobb fölénybe kerültek. Ez gólokban is megmutatkozott: előbb Ramada lövése pattant a kapuba egy holland védőről, majd Lódi lőtt remek gólt a bal szélről. Szünetig több találat már nem esett, de az első húsz perc után így is magabiztos előnnyel vonulhattak öltözőbe a láthatóan nagyobb játékerőt képviselő és jobban is játszó győriek. Fordulás után az ETO már csupán előnye megtartására törekedett – tudósít a futsal-hungary.hu.

A házigazda győriek tehát főként első félidei remek játékuknak köszönhetően nyertek a holland bajnok ellen, hiszen húsz perc után már kialakult a végeredmény. A Győr csütörtökön a brazil játékosokból álló ír EID együttesével találkozik, a csoportból az első és a második helyezett jut a 12 csapatos elitkörbe.

Marcos Angulo, a Győr edzője: – Másfél hónapja készülünk erre a tornára, boldog vagyok, a játékosaink a mai mérkőzésen százhúsz százalékot nyújtottak.

Olvasói sztorik