Futsal

A továbbjutás küszöbén a Győr

A házigazda Rába ETO kiváló játékkal 6-2-re nyert az ír EID csapata ellen az UEFA Futsal Cup selejtezőtornájának második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Győr jelenleg hibátlan mérleggel vezeti a csoportot, s csak azért nem tekinthető még továbbjutónak, mert az ír együttes megóvta az azeri Araztól elszenvedett szerdai vereségét. A Rába szombaton az Araz ellen játssza utolsó mérkőzését, a csoportból az első két helyezett jut a 12 csapatos elitkörbe.

Az, hogy hat ponttal mégsem tekinthető továbbjutónak a győri csapat azért van, mert az írek megóvták jogosulatlan szerepeltetés miatt az Araz ellen 2-1-re elveszített találkozójukat. Így aztán komoly számháború alakult ki, mert akár három csapat is hatpontos lehet, ami már a gólkülönbségek számolgatását is megkívánja – írja a hazai klub honlapja.

A Rába ETO azonban csütörtökön nem foglalkozott ezzel, hanem látványos, attraktív játékkal győzte le az első napon jó benyomást keltő ír csapatot. A győriek több mint ezer néző előtt tartottak bemutatót a futsal szépségeiből, az EID csak futott az eredmény után. Harnisch Ákos, aki kifejezetten jó formában játssza eddigi a meccseit, ismét megadta az alaphangot, bár erről a gólról nem igazán tehetett. Egy bődületes lövés találta el a bal kapufánál, és a testéről vágódott a labda az ír kapuba. Természetesen az EID minden játékosa, az egész kispaddal egyetemben kezezést reklamált, a szerb játékvezetőt majdnem megették amikor középre mutatott és megadta a gólt.

A remek hangulatú mérkőzésen a közönség biztatása mellett szebbnél szebb dolgokat mutattak be az ETO játékosai. A 16. percben egy végigjátszott támadás után Juanra az üres kapunál várta a labdát, de a kétségbeesetten menteni akaró Lima lábáról saját kapujába gurult a labda. Egyre nagyobb fölénybe került a kisalföldi gárda, de több gól már nem született az első félidőben. A második játékrész álomszerűen alakult, nem egészen tíz perc alatt hármat rámolt be az ETO, jött két elmaradhatatlan Lódi-gól, és Ramada is betalált. Eközben az írek megszerezték a becsületgólt, de ez nem számított, ellenállhatatlan volt az ETO. Juanra is meglőtte a maga gólját, és az EID is megszerezte második találatát.

A 6-2-es végeredmény az ellenfél számára hízelgő, mert az ETO több kapufáig is jutott a hat találat mellett, és az ír kapust is rendesen megtornáztatták.

Marcos Angulo, a Győr edzője: – Ma már a továbbjutást szerettük volna ünnepelni, de ehelyett bizonytalanul várhatjuk az utolsó mérkőzést. Nincs más választásunk, küzdünk a végsőkig és biztosítjuk a továbbjutásunkat egy győzelemmel, remek közönségünk biztatása mellett.

UEFA Futsal Cup, főtábla, 6. csoport, 2. forduló

Rába ETO – EID Futsal (ír) 6-2 (2-0)

Győr. Játékvezetők: Bogdanov (szerb), Kresta (cseh)

Győr: Balázs Z. – Luque, Lódi, Dróth, Fábio Aguiar. Csere: Matkovics (kapus), Al-Ioani, Szeghy, Harnisch, Juanra, Hugo Martins, Horváth G. Edző: Marco Angulo

EID: Eduardo Maria – Rodrigo de Melo, Souto, Matheus, De Farias. Csere: Lourenco Junior (kapus), Terco, Barroso, Hiago Lourenco, Neto, Maia, Bouznig. Edző: Rodrigo De Melo

Gólszerzők: Harnisch (5.), Helio Neto (öngól 16.), Lódi (23., 30.), Hugo Martins (27.), Juanra (32.), illetve Rodrigo de Melo (27.), Helio Neto (37.)

A csoport másik mérkőzésén: Araz (azeri) – CF Eindhoven (holland) 4-3 (2-3)

Az állás: 1. Rába ETO 6 pont (9-2), 2. Araz 6 pont (4-2), 3. CF Eindhoven 0 pont (3-7), 4. EID Futsal 0 pont (3-8)

Olvasói sztorik