Futsal

Itt a bombameglepetés!

A Berettyóújfalu idegenben nyert a Rába ETO ellen a teremlabdarúgó NB I ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két együttes néhány hete a salgótarjáni Szuperkupa-mérkőzésen találkozott legutóbb, akkor sima győri siker született. A bajnoki aranyérmes kisalföldiek erősödtek, a Magyar Kupa-címvédő hajdúságiak némileg gyengültek a nyáron, ráadásul a hazaiak remekül kezdték a bajnokság alapszakaszát, a Berettyó viszont botladozott. Mindezek ellenére a sérült légiós, Juanra nélkül felálló toronymagas esélyes bő negyedóra elteltével négygólos hátrányban volt!

Nagyon kényelmesen kezdtek a hazaiak, és ezt megérezve, egy óriási hibát kihasználva a hetedik percben vezetést szerzett a vendégcsapat. Sőt, két perc múlva egy gyors kontra végén növelni tudta előnyét a Berettyóújfalu. Rákapcsoltak ezután a győriek, ám egy kimaradt lehetőség után ismét a vendégcsapat talált a kapuba, így már három góllal vezetett. És ekkor még mindig nem volt vége: a 16. percben újabb ellentámadás után már 0-4 állt az eredményjelzőn. Ilyen mostanában nem nagyon fordult elő a győri Magvassy-sportcsarnokban, bajban volt a címvédő! Húsz perc játék után a remekül kontrázó MVFC négy góllal vezetett.

A fordulás után a kapujához szögezte ellenfelét az ETO, három ziccer után sikerült is szépítenie. Tovább rohamoztak a kisalföldiek, és egy nagyszerű egyéni megmozdulást követőn, Dróth révén a 28. percben közelebb is kerültek a vendégekhez (2-4). Két perc múlva Lovas ért bele kézzel a hatoson belül a kapuba tartó labdába, kiállítás és büntető volt a következmény. A hatméterest Martins értékesítette, ezzel egy gólra olvadt az MVFC előnye. Azonban hiába volt ezután a labda gyakorlatilag csak a hazaiaknál, az egyenlítő találatot nem sikerült megszerezniük, sőt Balázs Zoltán kapusnak kisbüntetőt kellett hárítania. Három perccel a vége előtt vészkapus-játékra váltott az ETO, lett is volna lehetősége az egyenlítésre, de kimaradt minden helyzet.

Az első félidei enervált játékának köszönhetően az ETO hiába játszott jól a szünet után, nem tudta ledolgozni tetemes hátrányát – tudósít a futsal-hungary.hu.

Marcos Angulo, a Győr edzője: – Álmosan kezdtük az első félidőt, lekontrázott bennünket az ellenfelünk és a második játékrészben bár mindent megtettünk, már nem sikerült egyenlítenünk.

Turzó József, az MVFC edzője: – Azt hiszem, csodaszámba ment a mai győzelmünk, nem sokan fogják megverni ezt a Rába ETO-t ebben a bajnokságban. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy Fortuna is fogta a kezünket a mérkőzés vége felé.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 5. forduló

Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-4 (0-4)

Győr. Játékvezetők: Kovács G., Farkas B.

Rába: Balázs Z. – Lódi, Dróth, Fabio, Luque. Csere: Szeghy, Harnisch, Bárdosi, Martins, Horváth G., Al-Ioani, Matkovics (kapus). Edző: Marco Angulo Lopez

MVFC: Pallai – Trencsényi, Lovas, Nagy I., Rábl. Csere: Da Silva, Tihanyi, Gál I., Siska, Szécsi, Szabó P., Mezei D. (kapus). Edző: Turzó József

Gólszerzők: Martins (23., 30.), Dróth (28.), illetve Gál I. (7.), Siska (9.), Rábl (12.), Trencsényi (16.)

Kiállítva: Lovas (30.)

Olvasói sztorik