Futsal

Vajon rangadó-e még a rangadó?

A bajnoki címvédő Rába ETO és a Magyar Kupa-aranyérmes Berettyóújfalu találkozik.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 5. forduló
Szeptember 21. péntek
18.30: Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu
Szeptember 24. hétfő
18.30: 1. FC Veszprém – Colorspectrum Aramis
18.30: DEAC Armada Futsal Club – MAFC-BME-Docler Akadémia
19.30: Gödöllői Bikák – Admiral-Haladás VSE
19.30: Üllő FC Cső-Montage – Újszegedi TC
Szabadnapos: Rubeola FC Csömör

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának ötödik fordulójában választ kaphatunk egy fontos kérdésre: rangadó-e még az elmúlt néhány szezon legnagyobb érdeklődéssel várt párosítása, a Rába ETO és a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu összecsapása?

A két nagy rivális győri összecsapásával már pénteken megkezdődik az aktuális bajnoki forduló. Az előző szezonban mindkét együttes hozta a hazai meccsét ebben a párosításban, bár a hajdúságiak nagyon simán, a kisalföldiek viszont nagyon szorosan nyertek. A Magyar Kupa veszprémi döntőjében 4-0-ra győzött az MVFC, a bajnoki finálét azonban három sima meccset követően a Rába nyerte.

Az új idényben is összefutottak már, és mivel a győriek tovább erősödtek a nyáron, a Berettyó viszont némileg gyengült, nem csoda, ha a salgótarjáni Szuperkupa-mérkőzést a győriek nyerték, méghozzá simán. A bajnokcsapat az UEFA Futsal Cup csoportkörében is imponáló játékot mutatott, eddigi három bajnoki találkozóján pedig egyaránt hét gólt szerzett. Az MVFC egy döntetlennel és egy vereséggel kezdte a pontvadászatot, de aztán két sima győzelemmel javított, igaz, jóval gyengébb riválisok ellen.

Az ötödik forduló egyébként tartogat még érdekes párharcokat, az eddig látottak alapján az Aramis számára kötelező a győzelem a vártnál gyengébben rajtoló újonc Veszprém otthonában, és ugyanez igaz a listavezető UTC üllői vendégjátékára. A Gödöllő-Vasas vegyes csapat is csak akkor maradhat az élmezőny tagja, ha legyőzi a szombathelyieket, Debrecenben pedig két egyetemi csapat játszik egymással alsóházi rangadót.

Olvasói sztorik