Futsal

Az első Admiral-siker

Az Admiral-Haladás VSE hazai pályán 6-4-re nyert a Veszprém ellen a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezúttal jól kezdte a meccset a két vereséggel rajtoló szombathelyi csapat: Jáger Sándor szerezte meg a vezetést, majd Halmos ütempasszát Horváth Péter látványosan pörgette a vendégek kapujába (2-0). Úgy tűnt, hamar eldőlt a meccs, ám két perc alatt egyenlítettek a bakonyiak: Szabadfi Péter és Finta Péter lőtt gólt. Újra magához ragadta a kezdeményezést a szombathelyi együttes, Czeglédi Balázs talált a kapuba, ám egy szerencsés találattal megint egalizáltak a vendégek, a gólszerző Vas Ferenc volt – tudósít a vasiak honlapja.

A félidő utolsó két percére emberelőnybe került a hazai csapat – a vendégek csereként beálló kapusa kézzel vitte el a labdát majdnem a félpályánál – ezt pedig három másodperccel a szünet előtt Kottán Krisztián váltotta gólra. 4-3 állt tehát az eredményjelzőn, ez volt az első pihenő, amelyre előnnyel vonulhatott a szombathelyi együttes.

A fordulás után hamar egyenlített a veszprémi csapat, Vas Ferenc duplázott. Ezek után unalmassá vált a játék: a szombathelyiek nem tudtak, a veszprémiek nem igazán akartak támadni. Azonban felpörögtek az események a meccs végére. A 37. percben egy tízméteres szabadrúgást váltott gólra Jáger Sándor, majd a vészkapussal kísérletező Veszprém labdavesztését követően ismét a csapatkapitány szerzett gólt, a végeredmény 6-4 a vasiaknak.

A meccs vége indulatossá vált. Az első félidőben kiosztott piros lapot követően ekkor négy sárgát is összeszedtek a vendégek. Finta Péter kettőt is, ráadásul a jól játszó veszprémi a másodikat a padon kapta szövegelésért, míg a szombathelyieknél Bagó Gábort figyelmeztették.

– Most sem játszottunk igazán jól, de a lényeg, hogy begyűjtöttük az oly fontos három bajnoki pontot. A küzdésre, a lelkesedésre ezúttal sem lehetett panasz. A meccs hajrájában mi tudtunk nyugodtabbak maradni, így rászolgáltunk a győzelemre – vélekedett a három gólt szerző Jáger Sándor.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 4. forduló

Admirál-Haladás VSE – 1. FC Veszprém 6-4 (4-3)

Gólszerzők: Jáger (6., 36., 40.), Horváth P. (9.), Czeglédi (12.), Kottán (19.), illetve Szabadfi (10.), Finta (11.), Vas F. (15., 23.)

Újszegedi TC – Gödöllői Bikák 5-2 (3-1)

Gólszerzők: Polczer (7.), Bullás (11., 20.), Takács (36.), Koncz (40.), illetve. Fehér K. (11.), Biczi (40.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Üllő FC Cső-Montage 6-4 (2-2)

Gólszerzők: Öreglaki (11., 30.), Munkácsi (16.), Csernai (35.), Gremsperger (37., 38.), illetve Krizbai (3.), Simon (13.), Magyar (36., 40.)

Pénteki mérkőzések
Rubeola FC Csömör – Rába ETO 1-7

Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu – DEAC Armada Futsal Club 11-4

Olvasói sztorik