Futsal

Szombathelyi cél az első négy

Javában tart a felkészülés: az Admiral-Haladás VSE teremlabdarúgói már várják az augusztusi rajtot a második NB I-es idényük előtt.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az előző bajnokságban elért hetedik hely után most már az első négybe jutna a Horváth Levente irányította vasi együttes – áll a klub híranyagában.

– Mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában szeretnénk az első négybe kerülni – kezdte Somfalvi Csaba, szakmai igazgató. A tavalyi NB I-es idény megmutatta számunkra, milyen népszerű is Szombathelyen a futsal. Ezt pedig komoly cél nélkül nem érdemes csinálni. Magasra tettük a mércét a csapatnak, ehhez azonban minden támogatást igyekszünk megadni. Ebben partnerünk a város, illetve a szponzoraink és a Haladás VSE. Az egyesület eddig is mindent elkövetett a futsalért, így nem lehet más a célunk, mint egy-egy szép helyezéssel öregbíteni a 93 éves egyesület hírnevét.

A csapat a közelmúltban ismét az újonc Veszprémmel játszott edzőmeccset a héten, és 5-4-re nyert kikapott. Ezúttal is háromszor 25 percig tartott a játék, és a vasiak két sorral kísérleteztek.

– A felkészülés fizikailag fárasztó periódusában vannak a fiúk, ilyenkor természetes, hogy előfordulnak hibák, ezeket azonban a későbbiekben már nem engedhetjük meg magunknak. Látjuk, miben kell változtatnunk – zárta szavait az egykori kiváló irányítójátékos, Somfalvi Csaba.

A jövő héten a szövetségben elkészítik a sorsolást, és akkor az is kiderül, hogy augusztus utolsó napjaiban ki ellen kezdheti a bajnokságot az Admiral-Haladás VSE.

Olvasói sztorik