Hírek

Szegeden megbotlottak a Bikák

Az Újszegedi TC hazai pályán 5-2-re nyert a Gödöllői Bikák ellen a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lendületes játékkal indult a hétfő esti bajnoki összecsapás. Elsősorban a hazaiak domináltak, alaposan megdolgoztatták Ács Gábort, a Bikák rutinos kapusát. A Tóth Attila helyett Puskás Csaba vezette második sor aztán a hetedik percben Polczer Norbert révén megszerezte a vezetést az UTC-nek (1-0). Trucz Zsolt nagy kapufája után Hegyesi Zsolt látványos játékával egyértelművé vált a szegedi fölény, s nem egy komoly helyzetet hagytak ki a hazaiak. Aztán a 11. percben jött Hernády Márk gyönyörűen belőtt labdája, amire érkezett Bullás Imre, és védhetetlenül a kapu közepébe fejelve kettőre növelte a csongrádiak előnyét (2-0) – tudósít a szegedma.hu.

A technikás labdarúgó nem sokkal később tovább növelhette volna az előnyt, ám óriási ziccerben nem sikerült jól eltalálnia a labdát. Rövidesen szépítettek a vendégek, André Béla lövése nem tűnt veszélyesnek, de Fehér Krisztián bele tette a lábfejét, s ekkor a végig remekül védő Tombácz Róbert is tehetetlen volt (2-1). A szünetig hátralévő időben felpörögtek a Gödöllői Bikák, több veszélyes akciójuk is volt, de a védelem, Koncz Zsolttal a tengelyében remekül helyt állt, vagy Tombácz kapus hárított. Domonkos Ferenc is elhibázta a maga ziccerét az utolsó pillanatokban, ám mégsem maradt hazai gól nélkül a közönség a hajrában: egy szögletkombinációnál Domonkos tette mesterien középre a labdát, a gödöllői védő elaludt, Bullás pedig élt a lehetőséggel a kapu előtt (3-1).

A fordulás után aztán rohamozott a Gödöllő-Vasas vegyes csapat, s percekre kapujához szorította a hazai együttest. Koncz és Trucz kiváló érzékkel belépve mentettek, míg Tombácz hihetetlen bravúrokat mutatott be a kapuban. A mérkőzés legnagyobb helyzetét a vendégek rontották el, amikor egy labdaszerzést követően kipasszolgatták a hazaiakat, majd Jenei Ottó kapufát lőtt, Simonyi Gábor ismétlését pedig a hazai hálóőr védte. Lassan tudott csak szabadulni a vendégek szorításából a Szeged, ezt jelezte Polczer újabb kimaradt ziccere, valamint néhány veszélyes kontra is, ám nem sikerült tovább növelni az előnyt. Egészen a hajráig, amikor a 36. percben Polczer remekül adott be az alapvonaltól az első félidőben nagy lendülettel játszó Takács Renátónak, aki nagy gólt lőve módosította az állást 4-1-re, eldöntve a mérkőzést.

Az utolsó percre azért még maradt esemény: Koncz előbb remekül védekezett, majd a szögletnél nem tudott felszabadítani, így Biczi Gábor – aki több veszélyes bombával is veszélyeztette a hazai kaput a találkozón – közelről volt eredményes (4-2). Az utolsó másodpercekben egy teljesen felesleges szabálytalanság után még kigyűlt a vendégek faultjainak száma, így Koncz lőhetett büntetőt. Az UTC legrutinosabb tagja nem is hibázott, Ács kapus nem védhette a hatalmas löketet, hiába ért bele (5-2).

Az UTC megérdemelten nyert a Bikák ellen, s ez a diadal egyszersmind azt is jelenti, hogy története során először az újszegedi alakulat a tabella élére ugrott!

– Sikerült felőrölnünk az ellenfelünket, amelynél a rutinos mag még nem érett össze a fiatalos lendülettel. Mi ebből a szempontból kicsit előrébb járunk. Nincs hiányérzetem, bár ha pontosabb a végjátékunk, talán még meggyőzőbb sikert tudtunk volna aratni. A Gödöllő nagyszerű ellenfél, biztos, hogy kalkulálni kell velük idén is a végén – értékelt Brinszky Adrián, a szegediek edzője.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 4. forduló

Admirál-Haladás VSE – 1. FC Veszprém 6-4 (4-3)

Gólszerzők: Jáger (6., 36., 40.), Horváth P. (9.), Czeglédi (12.), Kottán (19.), illetve Szabadfi (10.), Finta (11.), Vas F. (15., 23.)

Újszegedi TC – Gödöllői Bikák 5-2 (3-1)

Gólszerzők: Polczer (7.), Bullás (11., 20.), Takács (36.), Koncz (40.), illetve. Fehér K. (11.), Biczi (40.)

MAFC-BME-Docler Akadémia – Üllő FC Cső-Montage 6-4 (2-2)

Gólszerzők: Öreglaki (11., 30.), Munkácsi (16.), Csernai (35.), Gremsperger (37., 38.), illetve Krizbai (3.), Simon (13.), Magyar (36., 40.)

Pénteki mérkőzések
Rubeola FC Csömör – Rába ETO 1-7

Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu – DEAC Armada Futsal Club 11-4

Olvasói sztorik